GEEN PRIK!

Nadat we donderdag en vrijdag al diverse problemen hadden met de stroomvoorziening was het zaterdagochtend weer mis. We sliepen nog toen om ca. zes uur de stroom uitviel en we voor de rest van de dag zonder prik zaten. Dat was dus niet zo geweldig omdat het de verjaardag van Eskil was.

Ook niet zo geweldig was het om vrijdag te vernemen dat er nog de kosten van een wasmachine bijkwam bij Tiny’s nieuwe wasmachine in verband met de aansluitingen. In de loop van zaterdag is er een nieuwe verdeelkast geplaatst met 12 aansluitingen en zijn de elektrische aansluitingen in orde gemaakt, het ziet er allemaal keurig uit maar zonder prik hadden we er nog niet zoveel aan. Ook de water aan- en afvoer is zaterdag keurig aangelegd. We hebben zowel loodgieter als elektricien gecomplimenteerd.

Halverwege de dag vroegen we Solo wanneer hij het aggregaat eens weer zou opstarten, die van de kerk dus die er nog steeds stond. Het eigen aggregaat zien we niet meer. Wanneer we er niet zijn laten ze waarschijnlijk gewoon de vrieskist ontdooien en daarna wanneer er weer stroom is bevriezen de levensmiddelen vanzelf wel weer. Een levensgevaarlijke situatie die we nu een paar maal hebben uitgelegd maar wij hebben niet het idee dat het overkomt, helaas. Maar het weeshuis had dus stroom van het aggregaat, van de aansluiting krijg je rillingen maar voor Ghana is het normaal daar zie je wel gekkere dingen op elektrisch gebied.

In het weeshuis kon de apparatuur weer worden opgeladen en Herbert kon er omgeven door de muggen op zijn gemak gaan zitten werken. Want Herbert moet hier gewoon zijn werk doen en dat gaat prima want internet werkt goed maar er moet wel prik zijn voor de laptop.

45.1

Vrijdagavond is de eerste van een reeks Bijbelstudies gehouden in het gastenverblijf met de weeskinderen. Seth zorgde voor de vertaling in het Twi. Ze zaten allemaal in een grote kring op de grond. Na afloop kwam Benson naar Tiny toe en vertelde dat hij het erg fijn had gevonden.

Zaterdagavond toen de familie bij ons was en we alle ijs maar opaten omdat die ontdooide, ging er om acht uur in Nsoatre een luid gejuich op en jawel licht en ventilatoren gingen aan. Echter de vreugde was van korte duur want om half negen was het floep uit en tot zondagmorgen acht uur is het uit gebleven.

45.2

Zaterdagochtend zijn de meiden en Stephen druk bezig geweest met het schoonmaken van de kuipstoelen en tafeltjes van het gastenverblijf. Deze waren erg stoffig en zijn ook moeilijk schoon te houden maar na het gebruik van flink water en zeep zien ze er beter uit.

 

 

45.3

 

Voor Juliet en Naomi was de verjaardag van Eskil die zaterdag een drukke dag om al het eten klaar te maken en aan het eind ook nog in de hitte achter de BBQ te staan. Om zes uur was het nog 38 graden en dat zonder prik.