ESKIL IS JARIG!

Zaterdag de 20e was het de verjaardag van Eskil. Helaas konden we zaterdag geen blog plaatsen want we hadden geen stroom, maar daarover in onze volgende blog.

44.1Voor het ontbijt gingen we met zijn allen naar de Slaapkamer van Eskil, zongen hem toe en feliciteerden hem. Hij kreeg zijn cadeautjes of toezegging voor cadeautjes, want het is niet zo gemakkelijk om iets te kopen wat hij graag wil hebben.

 

 

44.2

Om drie uur die middag was er de BBQ in verband met zijn verjaardag. Het was een lange rij met tafels kinderen en volwassenen op het terras van het gastenverblijf. Vrijdagavond had Tiny de tien kippen al gekookt en nadat ze in 30 stukken waren gesneden is Tiny ze zaterdagmorgen voor gaan braden. BBQ is wel mooi maar we nemen liever geen risico met de kip en dat maar goed ook. Solo zou de BBQ met houtskool opstoken, maar toen de kip er op moest was hij nog niet heet genoeg. Juliet en Naomi waren al uren bezig met de maaltijd. Er was een wasteil met gebakken rijst met groente en ei klaargemaakt en een afwasbak met sla waardoor wortel, tomaat en komkommer. We verbaasden ons weer over de eetlust van de weeskinderen. Ondanks de BBQ hadden ze toch om één uur gewoon de warme maaltijd op. Wij namen een bord met rijst, sla en kip, maar de kinderen hebben een schaal en daar zit na het opscheppen door de huismoeder en Juliet ook nog een kop op het eten. Ongelooflijk zo veel, aan het einde van de maaltijd waren er enkele die hun bord niet leeg hadden en huisvader Seth had nog een halve schaal. Ik zei: de kinderen hebben niet zelf opgeschept dus kunnen er niets aan doen dat ze niet alles opkunnen, maar Seth jij eet alles op, er zijn miljoenen kinderen die niets te eten hebben. Herbert had ook nog heel veel worstjes gebraden, erg lekker, we hadden er allemaal wel drie. Over het algemeen staat men argwanend tegenover alles wat ze niet kennen maar toen er eenmaal van de kippenworstjes geproefd was wilden ze de worstjes graag.

44.3Intussen begon de zon al onder te gaan toen er een watergevecht begon. Eerst met ballonnen gevuld met water, Ria organiseerde en deed zelf het hardst mee. De jongens moesten tegen de meisjes. Dat werd grote pret en er werd veel gelachen. Intussen waren ze al aardig nat en ging men vanuit emmers en bakken bekers water naar elkaar gooien. Het geheel eindigde in een waterpartij bij de waterkranen totdat ze allemaal klets nat waren.

44.4

 

 

 

 

 

 

Na het omkleden kwamen Ria, Herbert, Eskil, Krister en Bente naar ons toe want wij hadden voor allemaal ijs en die moest op want, omdat we nog steeds geen stroom hadden, begon het te ontdooien.

44.5