EEN ZONDAG VOOR DE KINDEREN!

46.1Vandaag was het in de kerk een speciale dienst voor de kinderen. Kinderen lazen voor uit de Bijbel of zegden iets op. Sara is een van de jeugdleidsters en had een groot aandeel in de dienst. De leidsters waren op zijn mooist gekleed in een Ghanese jurk en een hoofddoek op. Het zag er fleurig uit. Hoewel op deze speciale zondag er ook veel in het Engels werd gedaan bleven wij toch thuis om naar onze eigen dominee te luisteren.

Voor ons is internet een zegen, want nu kunnen we naar onze eigen thuisgemeente in Woerden luisteren. Om 9.00uur zaten we dan ook weer klaar voor de kerkdienst. Zoals vooraf is aangegeven sprak dominee naar aanleiding van : Johannes 3: 14-15

14 En gelijk Mozes de slang in de woestijn verhoogd heeft, alzo moet de Zoon des mensen verhoogd worden,

15 Opdat een iegelijk die in Hem gelooft, niet verderve, maar het eeuwige leven hebbe.

Thema: Een wonderlijke vergelijking: 1) De koperen slang 2) De Zoon van God

Na de dienst dronken we gezamenlijk koffie of limonade en toverde Tiny voor elk nog een halve stroopwafel tevoorschijn.

In de middag gingen Ria, Herbert en de kinderen naar een opvangtehuis voor o.a. gehandicapte kinderen in Sunyani. Ze hebben er veel van opgestoken. Met name de opvang van gehandicapte kinderen is daar goed geregeld. In het tehuis zijn veel Nederlandse vrijwilligers aanwezig. Hoewel de kinderen er dag en nacht verblijven is er geen huisvader en huismoeder maar wordt er met vaste medewerkers volgens een rooster gewerkt zodat er altijd hulpen aanwezig zijn. Het geheel maakt een goede indruk.

Na terugkomst zijn we alle kamers in ons weeshuis gaan bekijken. De meisjeskamers zijn erg donker maar dat komt vooral door het donkere plafond. Verder komen we tot de conclusie dat het gedeelte van de jongens uitstekend zonder verbouwing dienst zou kunnen doen als woning voor een beheerders echtpaar. De kamer van Seth kan dan dienst doen als babykamer of voor jonge kinderen. In Sunyani was het jongste kindje 8 weken, het is dus wel mogelijk om baby’tjes op te nemen. Sunyani werkt net als wij in samenwerking met Social Welfare. In de kerk is vanmorgen afgelezen dat oma en opa op zoek zijn naar een echtpaar voor het weeshuis.

46.2

Om 5.30uur gingen we weer luisteren naar ds. Zondag naar aanleiding van H.C. zondag 4 preekte hij over: Drie dwalingen over God: 1) Dat God onrecht doet 2) Dat God niet straft 3) Dat God alleen barmhartig. Opnieuw waren vandaag de preken, net zoals vorige week, weer heel goed op elkaar afgestemd en vulden elkaar heel mooi aan.

Opnieuw dronken we na de dienst weer koffie of de kinderen limonade en was er de andere helft van de stroopwafel. Even kregen we weer de schrik doordat de stroom weer uitviel, Tiny zette het water voor de koffie al op het gas, maar gelukkig kwam de stroom snel weer terug.

De zondag eindigt met behoorlijke windstoten die door de takken die op het dak slaan veel lawaai maken en buiten lijkt het wel mistig door de stofwolken. Hopelijk zijn het voorboden van regen, maar dat zal waarschijnlijk nog dagen of weken duren. Het zou de boel wel opfrissen want ik begin te vrezen voor enkele van onze fruitbomen.