EEN PINKSTERZEGEN!

Ja, zo mogen we de flinke regenbui wel noemen die er op 1e Pinksterdag is gevallen in Nsoatre. Eindelijk is de zo verlangde regen gekomen waar veel om gebeden is. We hopen dat het een begin mag zijn van een flinke regenperiode want dat is heel hard nodig. Wanneer de regen aanhoud kan er opnieuw gezaaid worden en misschien lopen de verdroogde gewassen wel opnieuw uit.

101.1Dit jaar is er voor het eerst ook maïs geplant op het terrein binnen de muren in plaats van alleen op de grote plantage van 25,4 ha welke ook eigendom is van de stichting. Op het terrein met dagopvang en kindertehuis is er nog een stuk grond. Ik had in maart tegen Solo gezegd dat de jongens hierop moesten gaan tuinieren. Ze moeten leren om later voor zichzelf te kunnen zorgen. Vorig jaar waren er alleen maar enkele struiken met gardenegs gepoot. De gardenegs worden gebruikt voor de soep van de fufu. Dit jaar zijn er opnieuw enkele struiken met gardenegs maar nu is er ook maïs gepoot.

Zoals u op de foto’s kunt zien staat de maïs er goed bij. Dit komt omdat ze de planten water kunnen geven en dit is op de plantage onmogelijk.

101.2