EEN OPROEP!

97.1Dinsdagmiddag 3 mei werden we vanuit Nsoatre gebeld met het verzoek om voor de bevolking te bidden. Te bidden om regen want het is zeer droog en de temperaturen zijn extreem hoog. Hierbij geef ik dit verzoek door. Het is veel warmer dan toen wij er in maart waren en het soms 38graden was. De bevolking waaronder natuurlijk ook de kinderen lopen te zweten en kunnen ’s nachts niet goed slapen. Alles wordt gedurende de nacht tegen elkaar open gezet en zonder een lakentje over ligt men op bed. Maar het ergste is dat het gezaaide is verschroeid en men is bevreesd voor grote gevolgen voor de voedselvoorziening.

 

97.2Heel Afrika wordt getroffen door droogte en hoge temperaturen. In de kranten kunnen we hierover lezen en acties om hulp te bieden worden opgestart. Juist vandaag stond er een groot artikel in het RD. Bij het artikel was een kaart van Afrika geplaatst, uit het dagblad Trouw, en daar was in rood de gebieden met droogte en hoge temperaturen aangegeven. Op die kaart kunnen we zien dat in Ghana juist het gebied van Nsoatre en vandaar naar de grens met Ivoorkust en nog iets zuidelijker is getroffen. Op de eerste kaart ziet u Ghana met een rode pijl wijzend naar Nsoatre en op de tweede kaart Afrika met een blauwe pijl wijzend naar het gebied in Ghana waarin dus juist het gebied ligt waarin Kinderhulp werkt.

97.3

De foto laat vrouwen zien bij de pomp die de stichting heeft laten slaan in New Town in het gebied Aduonya 15 km noordelijk van het stadje Nsoatre en behorend tot het gebied van Nsoatre. Waarschijnlijk zullen de pompen die de stichting heeft laten slaan ook bij langdurige droogte water blijven geven. Vrijwel alle pompen halen het water weg op een diepte tussen 160 – 300 meter.