EEN DAGJE OP DE DAGOPVANG

De nieuwe organisatie van de werkwijze op de dagopvang werkt prima. Ook het voltallige personeel is er blij mee, nu ze de resultaten zien.

IMG_0288

Om 8.30 uur gaan de poorten dicht en ze gaan weer open na het ontbijt. Vijf minuten voor 8.30 gaan alle kinderen naar hun klassen. Lucy gaat groep 1 tellen en voor die kinderen, de kleintjes wordt een bord pap klaargezet op de laagste tafels. Wanneer dat klaar staat roept Lucy de oudste groep. Ze gaan langs de tafel bij de ingang van de eetzaal, waar een bord pap voor ze wordt opgeschept en vervolgens lopen ze door naar de hoogste tafels, die het verst weg staan. Vervolgens komen zo klas voor klas ordelijk aanlopen en gaan naar binnen en gaan met hun bord aan de aangewezen tafel zitten. Als laatste komt de jongste groep, welke dus niet met een bord pap hoeven te lopen. Wanneer alle kinderen zitten wordt er gebeden en kunnen ze gaan eten.

IMG_0349

De warme maaltijd gaat op dezelfde wijze. Om 11 uur gaan alle kinderen buiten spelen maar om 11.55 gaan ze weer naar hun klas. Lucy heeft de wind er goed onder. De kleintjes moeten geholpen worden met eten, alle aanwezigen helpen mee. Wanneer een klas klaar is met eten kan die klas met hun leider of leidsters naar de klas gaan. Ook dit gaat nu ordelijk.

IMG_0329

Vandaag woensdag is het de dag van de kinderdienst. Na het ontbijt worden de tafels afgeruimd en schoon gemaakt en dan komen alle kinderen weer klas voor klas hun plaats innemen. Vervolgens opent Seth met gebed en gaat het Bijbelverhaal vertellen. Deze morgen begint de geschiedenis van Mozes. Heel beeldend neemt Seth een kindje in zijn armen om te laten zien hoe de kleine Mozes in het biezen arkje wordt gelegd enz.

Daarna wordt er flink gezongen, geklapt en gestampt, het was fijn om te constateren dat Seth goed gebruik maakt van de liederen en bewegingen die door onze dochter en kleindochters aan hem zijn geleerd. De dienst wordt met gebed afgesloten waarna de kinderen weer klas voor klas naar hun klas gaan.

Verder rustig aan gedaan vanmiddag. Tegen drie├źn met de ingehuurde kracht gesproken en afspraken gemaakt tot eind 2013 voor de tuinaanleg enz. Solo heeft gezorgd dat de gasfles van het gastenverblijf buiten werd opgesteld, dat is veiliger dan binnen in de keuken. Daarna is Solo met de meiden boodschappen gaan doen in Sunyani. Morgen komen Catrien en Geertrude vanuit Cape Coast met de bus naar Nsoatre.

2 gedachten over “EEN DAGJE OP DE DAGOPVANG

  • 28.02.2013 om 14:36
    Permalink

    Ah, dus je sterke man heeft nu een vaste baan begrijp ik. Goed voor z’n gezin met stabiliteit.

  • 24.02.2013 om 00:43
    Permalink

    Wat super dat Seth die liedjes toch nog wel gebruikt!

Reacties zijn gesloten.