ADUONYA

Op deze donderdagmorgen 21 februari vertrokken we om 09.30 uur naar het gebied Aduonya om daar de door de stichting gebouwde school en kliniek plus de twee waterpompen te bezoeken. Het was lekker weer om te rijden en Solo had een comfortabele fourwheel drive kunnen lenen.

IMG_0356

Aan de schoolkinderen en loslopende kinderen werden eerst lollies uitgedeeld, zodat ze lekker konden sabbelen. De jongste klassen zaten onder het afdak en de oudere klassen in het schoolgebouw. Veel kinderen waren afwezig omdat zij door de ouders waren meegenomen om gronden af te branden. Dat is altijd een groot probleem in deze tijd van het jaar en veroorzaakt veel luchtverontreiniging en roet. Daarna zijn we door één van de dorpjes gewandeld en nodigden moeders met kleine kinderen uit om naar de auto te komen omdat we baby en kinderkleertjes bij ons hadden. Aduonya is een groot gebied met zo’n 30 -35 dorpjes. Het terrein met school, kliniek en waterpomp ligt op een hoogte van 252,4 meter Noord 7°, 30’,54,462” Oost 2°, 26’,19,974”.

IMG_0373

Vervolgens bezochten we nog een klein dorpje in dit gebied. Ook hier waren niet veel mensen aanwezig, maar de aanwezigen waren vriendelijk. Dit in tegenstelling met het grote dorp waar we al veel hadden gedaan in de afgelopen jaren. De houding van de inwoners van dat dorp begon ons enigszins tegen te staan en daarom gingen we ook niet al te lang door met kleding uitdelen. Dit kleine dorpje heeft de tweede waterpomp in dit gebied en bewoners van andere dorpen komen hier waterhalen. De locatie van de pomp is: 271,6 meter Noord 7°, 30’,19,656” Oost 2°, 25’,36,402”.

IMG_0376

Deze middag arriveerden in goede gezondheid Catrien en Geertrude met de taxi uit Kumasi. Eerst waren ze in een klein busje van Cape Coast naar Kumasi gereisd. Al met al een heel avontuur, maar dat zullen ze wel op hun eigen blog zetten. Catrien en Geertrude kunt u volgen op: www.ghanahulp.nl en Nadine en Bertine op: www.nadine-bertine-ghana.reismee.nl Overigens wanneer u op de foto’s klikt op deze site dan krijgt u de foto groter te zien. Reacties stellen wij op prijs.