DRUK!

93.1Vandaag, maandag 25 april, is Juliet druk. Joseph en Clement moeten vandaag weer terug naar hun kostschool. Dus moet alles, kleding en schooluniformen enz., weer keurig in orde zijn. Voor de twee oudste jongens is de vakantie periode weer voorbij. De andere kinderen hebben nog tot 10 mei vakantie.

 

 

 

93.2Druk is ook Gideon. Hij is vooral druk met het verzamelen van mango’s. De lokale kleine mango’s zijn rijp en vallen van de bomen. Op 8 april al verraste hij Mercy op haar verjaardag met een bak vol mango’s, Mercy deelde de mango’s met de andere meiden.

 

 

 

 

93.3Gideon is heel fanatiek met betrekking tot het mango’s rapen. Net buiten de muur, tegenover het kindertehuis, staat een grote mangoboom. Het stuk grond waarop deze boom staat hadden we graag bij het terrein gehad, het hele jaar heb je dan een fijne schaduwplek waaronder de kinderen kunnen zitten en spelen. Helaas is het niet gelukt om dat stuk grond te verkrijgen en dat is ook wel begrijpelijk.

Deze grote boom zat vol met mango’s en wanneer ze rijp zijn vallen ze er af, dus ze worden over het algemeen niet geplukt. Gideon ging elke morgen voor 6 uur al de mango’s oprapen, elke dag een grote bak vol. Omdat er dus geen mango’s meer lagen wanneer er anderen kwamen begonnen deze met stenen in de boom te gooien om te proberen de mango’s er uit te laten vallen. Gideon joeg ze weg en verbood ze met stenen in de boom te gooien met als argument dat zijn zussen en broers achter de muur speelden en konden geraakt worden door de stenen. Degenen die Gideon kennen weten hoe fanatiek en sterk hij is, dus de afgelopen maand en nog steeds, zijn er volop mango’s in het kindertehuis en wordt er flink van gegeten.

93.4

Ook op het eigen terrein staan er vier nog jonge mango bomen waaraan veel vrucht.

93.5Half mei zijn de grote mango’s rijp aan de twee bomen op ons privé terrein en kunnen de kinderen deze gaan plukken. Ik plaats de foto met beide mango soorten nog een keer waarop het verschil goed te zien is tussen de kleine lokale mango en de mango die we ook in Nederland in de winkel kunnen kopen. Helaas kan de mango die we in de supermarkt kunnen kopen niet in de schaduw staan van de vrucht zo van de boom. Dikwijls is het zo dat wanneer ze rijp zijn, ze vanbinnen al bruin beginnen te worden. Juliet vertelde ons dat je mango’s in een dichte zak of gewikkeld in plastic een paar dagen moet laten rijpen. Proberen maar.