DROOGTE!

De bevolking maakt zich grote zorgen door opnieuw een periode van aanhoudende droogte. Na een periode van maanden van droogte begon het eind maart te regenen. Gedurende enkele weken was er elke dag wel een regenbui. Het land werd bewerkt, en de maïs enz. gezaaid. De jonge plantjes kwamen op maar beginnen nu door de droogte te verschrompelen. Er is al ruim twee weken geen druppel meer gevallen.

De eigenlijke regentijd zou nu volop aan de gang moeten zijn maar helaas. Wanneer de droogte aanhoud zullen er grote problemen met het voedsel ontstaan. Door de droogte van de vorige periode zijn de maïs prijzen sterk gestegen.

94.1Tijdens de vorige periode van droogte verschrompelde zelfs het blad van de sinaasappelbomen die normaal altijd groen blijven. Maar na de korte periode van regen zagen de bladeren er weer fris uit en droeg de boom in korte tijd alweer vrucht.

 

 

94.2Wanneer er regen valt kan in enkele dagen de natuur weer mooi groen zijn. We zullen hopen dat het weer spoedig gaat regenen en dat West Afrika gespaard blijft voor de hongersnoden die nu in Oost Afrika dreigen te ontstaan.

 “YWAM Ghana is in contact gebracht met lokale kerken want zij willen dit voorjaar naar de regio Nsoatre komen. De personen uit Ghana, Togo en Kenia moeten dan bij kerkleden worden ondergebracht.” Dit bericht vermeldde ik op 30 maart in de blog.

Sinds half april is het team in Nsoatre. Juliet en haar man pastor Kingsford hebben gezorgd voor het onderbrengen van de teamleden.

Het wachten is nu op het aanbrengen van de geplande verbeteringen van het gastenverblijf. Voor de 2e helft van dit jaar zijn er al weer veel boekingen. Door de contacten die internationaal gelegd zijn door onze dochter Ria verwachten we ook nog bezoekers van YWAM en OM.

 94.3

94.4Inmiddels heeft de timmerman ook de bestelde ruwe planken teakhout ontvangen. Hij is nu druk aan het werk om voor de dagopvang 65 schoolbankjes, 7 stoelen voor het onderwijs personeel en 5 bureaus voor elke klas één, te maken. Klas 1 is een grote klas met de jongste kinderen en 3 dames om ze rustig te houden, die dus samen met één bureau moeten doen. De 65 schoolbankjes zijn een aanvulling op de aanwezige bankjes. De totale kosten bedragen € 2.540, dus het teakhout plus de fabricage en het aflakken.