DE REIS NAAR GHANA!!

Dinsdag om 11.00 uur werden we door onze buurman naar Schiphol gebracht. Het inchecken ging snel, we hadden 4 stuks bagage en ze zaten alle vier net onder de 23 kg. dus ons weegding thuis geeft goed aan. We waren verbaasd over de veranderingen in die paar maanden op Schiphol. Het ziet er wel modern uit, na het inchecken, maar dat trap op en af is niet handig, Natuurlijk namen we de lift maar die is duidelijk niet bestemd voor veel passagiers. Boven heb je dan eerst een groot gebeuren voor de handbagage controle en vervolgens de paspoortcontrole en dan kom je uit op het niveau van de lounges en restaurants. Dus dan moet je weer een verdieping lager naar de vertrekhal.

19.1Het instappen begon vroeg en we waren er allemaal op tijd. Vervolgens vertrokken we keurig op de schematijd maar kregen te horen dat de vlucht iets langer zou duren. Dit kwam door een staking van de vluchtverkeersleiders in Frankrijk. We moesten nu over Frankfurt en Zwitserland vliegen en dan zuidwaarts.

19.2Volgens ons schermpje met vluchtgegevens was het zo’n 200 km meer en zouden we om 20.05 uur landen in plaats van 20.00 dus daar was wel overheen te komen. De vlucht verliep voorspoedig tot ca. twee en half uur voor aankomst, toen vlogen we bijna twee uur met behoorlijk wat turbulentie. Een half uur voor aankomst ging het signaal voor riemen vast uit, zodat men nog even voor de landing naar het toilet kon. Om 20.06 waren we geland, Nederlandse tijd 21.06 uur. De verdere afhandeling verliep vlot, het nieuwe aankomst gedeelte was geopend en dat is wel een flinke verbetering. Helaas liet de Deense bagage wat langer op zich wachten maar om 21.00 uur konden we Solo begroeten en werden we met twee busjes naar ons hotel gebracht. Een uurtje later konden we allemaal gaan slapen.

19.3