BLESSING!

66.1Blessing Nyarko is één van de kinderen met een handicap die werd opgevangen in de dagopvang voor kinderen met een handicap. Blessing is gezond geboren en is nu 5 jaar. Haar moeder stierf voordat ze 1 jaar werd en ze heeft een zusje van 10 jaar. Haar oma verzorgt haar na het overlijden van haar moeder. Blessing heeft een hersenschudding opgelopen en daardoor kan ze niet praten aldus Margaret haar grootmoeder. De grootmoeder probeert wat inkomen te verwerven door op de markt te staan met het een en ander. Al vroeg brengt ze daarom Blessing. We zagen in de opvang dat Blessing een beetje aan haar lot werd overgelaten.

????????????????

Ria en Tiny gaven haar extra aandacht. Ze heeft dezelfde naam als Bente onze kleindochter die bij ons is. In Ghana heten veel meisjes Blessing en in Noorwegen Bente. De namen zijn afgeleid van Benedictio, een aanroeping van de goddelijke zegen. Dus de namen Blessing en Bente betekent “zegen”.

Ria en Tiny kwamen tot de conclusie dat Blessing, hoewel gehandicapt, toch gewoon zou kunnen functioneren. Aangezien ze nu ook probeert iets te zeggen en niet doof is kwamen we tot de conclusie dat ze best opgenomen zou kunnen worden in ons kindertehuis. Afgesproken werd dat Juliet, de nieuwe manager van het kindertehuis, en Ria met haar zouden praten.

Dus gisterenmorgen ben ik bijtijds opgestaan om de grootmoeder op te vangen. Daarna hebben Ria en Juliet met haar gesproken. De grootmoeder vertelde dat ze erg gehecht was aan Blessing en bang was om haar af te staan. Vervolgens werd voorgesteld om haar dan in de gewone dagopvang op te nemen en dat vond de oma geweldig wanneer dat zou kunnen.

66.3Ria is met de manager Lucy en de leidsters van groep 1 gaan praten en die waren het er allemaal mee eens dat Blessing kon worden opgenomen. Dus Ria naar Blessing en ze vroeg: Blessing zou je naar school willen? Blessing begon te glunderen toen ze dat hoorde, dus ze begrijpt waarschijnlijk meer dan wij denken. Ria nam haar bij de hand en bracht haar naar klas 1, de leidsters ontvingen haar hartelijk en zetten haar op een stoeltje. Trots en glunderend keek Blessing rond. Deze ochtend zijn we ook weer even wezen kijken en constateerden dat ze alle zorg en aandacht krijgt.

In de komende maanden wordt zij geobserveerd en wanneer het goed blijft gaan, zal ook geprobeerd worden Edna over te plaatsen naar de dagopvang. Edna praat ook niet en bewoog zich voort op haar knieën. Maar nu loopt ze gewoon rond. We zien dus dat aandacht en begeleiding veel in de situatie van kinderen met een handicap kan verbeteren en dat in een korte periode. Want in september 2015 zijn we gestart met deze opvang.

66.4De oma van Isaac begint ook te beseffen dat de kinderen meer beweging nodig hebben en niet binnen op een matras moeten blijven liggen. We waren blij dat ze gisteren met Isaac buiten was en hem voorzichtig aan het ronddraaien was in een van de draaimolentjes.

Krister en Bente hebben helemaal hun draai gevonden en bewegen zich over het hele terrein wanneer ze vrij zijn van hun huiswerk van de school in Noorwegen. Ook Eskil moet regelmatig studeren want hij is bezig in zijn examen jaar. Hij is erg geïnteresseerd in geschiedenis. Hij zag bij ons in het huis een Engels boek over de geschiedenis van Afrika en die vindt hij heel interessant en leest er veel in.

66.5

Vandaag is het marktdag en Ria heeft een mooie jurk gekocht en een lap stof voor een jurkje voor Bente en haar vriendinnetje Veronika.

66.6

 

Tiny is in de middag naar de markt gegaan om te kijken of ze ook een jurk kan kopen plus dat ze stof is gaan kopen voor een shirt voor Krister en ik zelf. Dus Tiny zal de laatste week wel druk zijn met het naaien van twee jurkjes en twee shirts. Tiny heeft ook een jurk gekocht. Dus moeder en dochter hebben nu beiden een mooie jurk, die ze over hun badkleding kunnen aantrekken, wanneer we naar het restaurant gaan tijdens onze strandvakantie in Anomabo op D.V. maandag 21 maart.