50 JAAR!

BRONG-AHAFO 50 JAAR PRESBYTERIAN CHURCH!

86.1

Zondag 3 april 2016 herdacht de presbyteriaanse kerk het 50jarig bestaan van de kerk in de provincie Brong-Ahafo. Dit werd herdacht met een grote bijeenkomst in het Sunyani Jubilee park.

Ik geef het verhaal weer zoals Solo dat aan mij per telefoon heeft verteld en dat afwijkt van de e-mail die hij heeft gestuurd. Solo met vrouw en kinderen waren eerst naar de kerk van Regina in Sunyani en gingen vandaar naar het park. In het park was het zeer druk en ze moesten staan, bovendien was er veel bewapende politie, militairen en beveiligingsmensen. Christian werd daar bang van en begon te huilen. Ze gingen weer terug naar de kerk, waarschijnlijk de Apostolische kerk van Regina.

Daar kreeg Solo een telefoontje van de dominee van de Presbyteriaanse kerk van Nsoatre, dat hij met spoed naar het park moest komen. De president van Ghana zou een toespraak houden en in de toespraak zou Solo worden genoemd.

Ze gingen met elkaar weer terug en Solo kreeg een stoel te pakken waarop Regina kon gaan zitten onder een boom. Op een bladzijde in het programmaboekje stond een en ander over het werk in Nsoatre en dat viel de president op. Hij gaf aan, Solomon te willen complimenteren, maar zijn speech was al gereed. Dus voordat de president aan zijn speech begon sprak hij de volgende woorden:

86.2“I want to commend a selfless cool young man Solomon Boateng for his dedication to serve humanity. Through his effort a lot has been done for the people around his area Nsoatre. We need more of such people. Let us all pray for him to live long and be able to do more for his people. Solomon thank you”

Op het terrein waren ook Solo’s moeder en oudste zus aanwezig en die waren natuurlijk heel trots. De toespraak werd door de radio uitgezonden, dus Solo’s telefoon heeft vanaf dat moment niet stilgestaan. Er is dus geen contact geweest tussen Solo en de president en ook is niet bekend geworden dat Solo op het terrein aanwezig was.

U zult begrijpen dat familie, vrienden, medewerkers en wij natuurlijk ook, vereerd zijn met deze aandacht van de president van Ghana voor Solo en het werk van Heart for Children Ghana en hem hebben gefeliciteerd.

Vandaag en morgen is Solo in Sunyani en gaat hij zich bij de autoriteiten laten informeren over de procedure om de president per brief te benaderen. Hij wil de president bedanken voor zijn woorden en bij hem onder de aandacht brengen dat het werk mogelijk is gemaakt door de Nederlanders die het werk van Heart for Children Ghana ondersteunen.

86.3