ZWEMMEN MET DE JONGENS!

Het is weer zaterdag dus op naar het Eusbett hotel om te gaan zwemmen. Negen meisjes plus Naomi hebben we al meegenomen dus nu voor de laatste maal de drie jongste jongens. Om elf uur was de taxi er weer en konden we vertrekken, de jongens stonden al voor tien uur op de uitkijk maar dat was niet afgesproken.

Gideon, Benjamin en Stephen, in die volgorde plaatsen we ook de foto’s, ontpopten zich als echte waterrotten. Vooral Benjamin was niet bang, na een kwartiertje zwom hij al, alleen zwom hij dan onder water want hij bleef nog niet drijven maar was wel helemaal horizontaal in het water en zo zwom hij dan een meter of vijf onder water. Ook de Ghanezen hadden de grootste schik over hem en met de band zwom hij maar meteen naar het diepe.

Stephen probeerde het ook maar we hielden hem goed in de gaten want wanneer hij uit de band zou glijden zou het gevaarlijk worden. Stephen maakte er weer een sport van om te duiken, hij legde dan de band in het water en dook er van de kant af op zijn kop in en kwam dan proestend weer boven met de band om zijn middel. Gideon ging met de band om het hele zwembad over en later begon hij al aardig te zwemmen in het gedeelte waar je kon staan. Gideon had al snel een andere jongen gevonden van zijn leeftijd en daar speelde hij veel mee met een bal in het water.

We hebben weer lekker gegeten aan de rand van het zwembad, de jongens hebben gesmuld en hebben alles opgegeten, Gideon had fufu met pindasoep en geitenvlees, Benjamin banku met okro stew met geitenvlees en Stephen had een flink bord nasi met een halve gebraden kip. Nadat ze opnieuw een tijd hadden gezwommen was het aankleden en naar het buitenterras. Maar daar was vandaag geen ijs tot hun teleurstelling. Dus allemaal maar een flesje drinken en daarna ben ik met de jongens ijs gaan kopen. Thuisgekomen hebben we op ons terras de ijsjes opgesnoept.

Tiny is al lekker gaan douchen en dat ga ik nu ook doen want na zo’n dag is dat best lekker.