ORANJE!

Het is weer vrijdag, dus oranje boven. De meeste kinderen hebben weer hun oranje uniformpjes aan. In het speeluurtje buiten is dat voor ons vanaf het terras altijd een vrolijk gezicht.

Ik hoop dat het voor Johan op deze morgen ook oranje boven is geworden. Om 09.00 uur had hij de afspraak met minister Ignatius Baffuor Awuah, minister van ‘Employment & Social Welfare’ en dus niet van arbeid zoals Solo aangaf. Als minister van Social Welfare is hij volgens mij precies de juiste minister die we nodig hebben want ons kindertehuis valt ook onder Social Welfare. De minister is 51 jaar en werd al in 2006, dus hij was toen 40 jaar, ‘Brong Ahafo Regional Minister’, dus de positie die bij ons de Commissaris van de Koning inneemt. In 2007 bezocht hij ons in ons huis.

Hij kwam toen met een groot gezelschap en werd vooraf gegaan door onze administrateur, de man in het witte overhemd. Juist deze morgen bracht hij ons een bezoek samen met zijn oudste broer. Hij bezoekt ons altijd en verontschuldigde zich dat hij niet eerder was gekomen. Tegenwoordig is hij veel op zijn plantage, een hele grote met twee dorpjes waar de arbeiders wonen. Hij is 74 jaar dus bijna zo oud als ik ben. Toen Solo weer studeerde om zijn ‘Masters’ te halen runde hij de activiteiten van de stichting. Wanneer hij weet dat we er zijn laat hij meestal veel fruit, yam en dergelijke brengen. Gewoonlijk ziet hij ons zondags in de kerk en dan weet hij dat we er zijn, maar nu we fijn naar onze eigen kerk kunnen luisteren weten de mensen niet meer dat we aanwezig zijn. Bovendien komen we bijna niet buiten de muren van het terrein dus zien ze ons ook niet in het dorp of op de markt.

In het gesprek met de minister is vooral gesproken over de plannen voor een praktijkopleiding landbouw die de stichting wil starten. De minister gaf aan dat dit plan helemaal past in de nadruk die de nieuwe regering wil leggen op zulke praktijkopleidingen. Hij zegde alle hulp vanuit zijn ministerie toe.

Elizabeth was voor de tweede dag niet bij de gehandicapte kinderen, ze had wat bloed in haar neus. Joanne en Ernestina zijn naar haar huis gegaan waarom ze weg bleef, zowel kinderen als volwassenen blijven voor een kleinigheidje thuis. Maandag hoopt ze weer te komen. Ernestina vertelde dat de moeder van Edna weer thuis was maar dat Edna koorts had. Ernestina woont dicht bij Edna, door haar zijn we ook bij Edna terecht gekomen. Edna kon toen alleen maar kruipen en had lelijke ontstoken knieën die Tiny toen heeft behandeld.

Benson is in het begin van vrijdagmiddag ook terug gegaan naar de Senior High in Bechem, gisterenavond was George al vertrokken naar zijn school. Dus alle vier de jongens zijn weer naar hun kostschool. Joseph is nog altijd op cursus in Abitifi.

Vandaag, zaterdag, hopen we weer te gaan zwemmen. Nu met Gideon, Benjamin en Stephen.