ZWEMMEN!

ZWEMMEN!

Vandaag voor de tweede maal naar het Eusbett hotel. Vorige week zijn we daar met Solo en Naomi gaan eten nadat we spullen hadden gekocht. Naomi is onze hulp.

Vandaag zijn we met Mercy, Martha en Rachael gaan zwemmen en eten met als besluit ijs.

We hebben ons voorgenomen om elke zaterdag met drie kinderen te gaan zwemmen en eten. Meer dan drie gaat niet want Tiny en de drie moeten achterin de taxi. Een taxi waarin de voorstoelen niet meer verzet kunnen worden, dus ook nog krap achterin, en de raampjes niet meer dicht kunnen, dus open air conditioning inclusief stof.

Zo’n dagje kost me inclusief alles 100 euro dus dat valt wel mee, maar met het eten heb je voor het dubbele ergernis, maar dat weten we in het Eusbett hotel.

Ik zei tegen half één we mogen wel eten bestellen want dat duurt wel een uurtje. Mercy en Rachael name Fufu met light soup, Martha nam Banku en Tiny en ik bestelden een medium size Red Snapper (een heerlijke vis) met patat van aardappelen (meestal is het yam maar in het Eusbett hebben ze echte patat) en salade. Na 45 minuten kwam mijn vis enz. plus de twee fufu. Fufu eet je met je rechterhand en daarom krijg je daar een schaal met water bij om je hand te wassen. Die kwam een kwartiertje later. Nog een kwartiertje later kwam de Banku van Martha. Om kwart over twee kwam de ober vertellen dat de red snapper op was en dat ze naar de markt waren geweest om te kopen. Hij begreep niet dat ik zei: ‘kun je dat niet bij de bestelling vertellen dan kunnen we iets anders bestellen’ De vis werd nu toch al gebraden dus nog even geduld was zijn reactie. Tiny is maar weer gaan zwemmen. Na verloop van tijd kwam dan eindelijk de vis van Tiny, ik moet zeggen de schotel zag er prima uit. Maar helaas voor de ober deze maal geen fooi.

Tegen vieren zijn we uit het zwembad gegaan en hebben op het terras buiten het zwembad, wachtend op de taxi, een lekkere beker met ijs genomen. Bij het Eusbett kun je ijs kopen in diverse smaken. Thuis gekomen was Naomi er nog, we hadden gezegd dat ze wanneer ze klaar was wel naar huis mocht gaan, maar ze was toch gebleven. Dat kwam goed uit want ze is nog even fruit gaan kopen: water meloen, mango, bananen en avocado. Sinaasappelen hebben we zelf genoeg; bomen vol, dus elke dag volop verse sap. Dus morgen, zondag, kippensoep met veel fruit.