SYLVESTER!

Wanneer je de naam leest denk je al snel aan een jongen, maar Sylvester is een meisje. Haar naam is voluit: Sylvester Adoma Zeinabu. Ze is geboren op 16 juli 2014 en is de dochter van Hannah Haruma en de vader is Sylvester Adoma Kyere. De vader is een Christen en de moeder een Moslima.

Sylvester kan niet praten en heeft dus een handicap. Ze is geboren ogenschijnlijk gezond en zonder problemen. Er was dus geen enkele bezorgdheid bij de ouders. Maar na een jaar begon ze nog steeds niet te praten en kon ook niet staan. Tot haar tweede jaar was ze niet in staat om te praten of te lopen.

De ouders maakten zich zorgen en de moeder huilde veel om haar kind en ze at bijna niet meer en voelde zich droevig. Het was heel moeilijk voor de vader om met deze situatie om te gaan; een kind dat niet helemaal in orde is en een vrouw die huilde en bijna niet meer at.

Toen Sylvester ongeveer 25 maanden was begon ze te lopen. De moeder ontspande enigszins. Het echtpaar bleef hopen en bidden dat ook de spraak zou komen. Helaas is het meisje tot op heden niet in staat om enig geluid voort te brengen en het kind heeft waarschijnlijk een hersenbeschadiging. Wel kan het horen, maar ze kan zich dus niet uiten.

De ouders zijn bij elkaar en willen bij elkaar blijven (hetgeen hier niet zo vanzelfsprekend is). De moeder is opnieuw in verwachting en de ouders bidden en hopen dat hun volgende kind gezond mag zijn.

Ze zijn dankbaar dat ‘Heart for Children Foundation’ een afdeling voor kinderen met een handicap heeft geïntegreerd in haar dagopvang. Zij zijn blij dat hun dochtertje nu gezond afwisselend eten krijgt, kan spelen en andere kinderen zien spelen en gelukkig is.