Zaterdag 22 augustus:

Vandaag is het een rustige dag; een beetje lezen en ontspannen. De enige die druk is de laatste dagen is Solo. Hij is al 2 halve dagen bezig geweest om een invalide meisje te lokaliseren, het valt erg tegen om de juiste contacten te vinden. Zondagmiddag krijgt hij meer informatie over het meisje en we hopen dat we het maandag kunnen bezoeken. Er was bericht binnengekomen over een jongetje. Het kind was een jaar of 5 maar had alleen een ongelukkige arm en was verder gezond. Dat krijg je natuurlijk ook, maar dat wijzen we af. Ook hebben we op advies van de dominee een leeftijdsgrens gesteld van 8 jaar.

Vanmorgen is Solo er al om 9 uur op uit gegaan om een tip na te trekken over een ander kind. Het bleek een jongetje te zijn, een van zijn benen was dun en zwak en een oog was afwijkend, maar verder was hij gezond en goed bij zijn verstand. Solo heeft ze duidelijk gemaakt dat het niet om dit soort kinderen gaat. Het jongetje zou een harnasje om zijn been moeten hebben. Maandag neemt Solo contact op met de “Health Director” in Sunyani om te vragen wat de mogelijkheden zijn voor deze kinderen.

’s Middags zijn we samen met Solo, Regina, Seth en Mercy bij Juliet langs gegaan om haar onze deelneming te betuigen met het verlies van haar zoontje. We hebben geprobeerd enige woorden van troost te spreken namens de afvaardiging. Juliet was natuurlijk erg verdrietig en huilde in Tiny’s armen.

22 augustusNa terugkomst blijven Solo, Regina en hun kinderen Christian en Tina nog even op visite bij ons. Op de foto Regina met Tina een foto die we vorige week maakte toen Regina met een aantal volgelingen kwam aanlopen.