Vrijdag 14 augustus:

Eerst even zeer goed nieuws. Gisterenavond kwam er een telefoontje van de school van Joseph met de mededeling dat de klas geen herexamen hoeft te doen. Alleen de jongen met het mobieltje zal gestraft worden. Dus Joseph kan zodra de resultaten bekend zijn de aanvraag voor de University of Education Winneba indienen. Hij is heel blij en kwam het gisterenavond snel even zeggen.

Echter toen ik vandaag de situatie onder de aandacht van Solo bracht, maakte hij me duidelijk dat het geen verschil maakt. Tussen Senior High en vervolg opleiding zit altijd een jaar. De aanvraag voor de universiteit of andere opleiding moet nu worden ingediend inclusief de cijferlijst en de eerste termijn moet worden betaald, maar je cijferlijst krijg je pas eind september of nog later.

14 augustus 1Voor de Junior High naar de Senior High ligt het anders. Het eerste jaar van de Senior High start pas in oktober zodat er wel tijd is om dit te regelen. Bovendien wordt je school en studierichting aan de hand van de resultaten via de computer van de overheid bepaald. Zelf kun je drie voorkeuren opgeven waarmee indien mogelijk rekening wordt gehouden.

Vanmorgen hadden we een gesprek met ds. Edmond Boahen en de financiƫle directeur van het district van de Presbyterianen Isaac Twum, over de op te zetten opvang van gehandicapte kinderen.

14 augustus 2Aan het eind kwam het gesprek op het dochtertje van de klokkenluider van de kerk. Het meisje is heel ernstig ziek en is inmiddels geopereerd aan een kwaadaardige tumor in haar rug. Het gezin is zeer arm en is ons bekend. De predikant probeerde geld bij elkaar te krijgen voor de operatie en voor de kostbare vervolgbehandelingen. Maandag krijgt ze haar 4e behandeling gedurende 3 dagen in het ziekenhuis in Kumasi. Ze moet 6 behandelingen ondergaan. Morgen hoopt het meisje ons te bezoeken en dan hoop ik er meer over te schrijven.

 

 

14 augustus 3Het was voor Tiny een drukke dag vandaag, 3 maal is ze met kinderen naar de markt gegaan. De kinderen konden wat gaan kopen voor hun 40 cedis. De meeste kinderen besteedden ongeveer de helft zodat ze een andere maal weer iets kunnen kopen. Op de 1e foto: Lisa, Sara en Amanda met hun nieuwe rugzak en Mercy met een lap stof voor een nieuwe jurk. De 2e foto: Stephen en Benjamin met hun nieuwe rugzak. De 3e foto: Mercy, Martha, Rachael, Sara en Hannah met hun nieuwe schoenen aan. Op de 4e foto zien we: Prince met nieuwe schoenen en 2 shirts en Joseph en Clement met nieuwe schoenen. Van George, Benson en Gideon hebben we nog niets gezien.

14 augustus 4