Donderdag 13 augustus:

Deze ochtend hadden we een afspraak met een delegatie uit de kerk onder leiding van de dominee. De dominee was echter weggeroepen naar Sunyani voor een overleg met de district predikant. Dus geen bespreking. Daarom hebben we de voor morgen geplande gesprekken gehouden. We plaatsen enkele foto’s van deze dag erbij met enkele van de kinderen. Op de 1e foto Lisa en Sara Jr., op de 2e foto Gideon, Mercy, Hannah en Prince. Mercy en Hannah zijn spelletjes aan het doen op hun telefoon. Hannah heeft zojuist van ons een telefoon gekregen. Op de 3e foto enkele van de jongens met vrienden aan het voetballen. In de goal staat Benjamin.

13 augustus 1

De oudere kinderen hebben vanmorgen hun 40 cedis gekregen. Op onze vraag wat ze gingen kopen antwoorden ze op Sara na allemaal: nieuwe schoenen. Nu dan wordt het nuttig besteed. Sara wil een tas en een horloge proberen te kopen.

Joseph heeft examen gedaan voor de Senior High. Een klasgenoot had zijn mobieltje meegesmokkeld en nu moet de hele klas twee vakken overdoen. Dat kan pas in november/december en de uitslag komt dan in april. Dat brengt met zich mee dat hij pas volgend jaar september verder kan studeren. Joseph wil graag verder studeren voor onderwijzer aan de universiteit van Winneba.

13 augustus 2

Clement is klaar met zijn opleiding aan de Junior High en wil naar de Senior High om daarna naar de Nursery Training te kunnen in Sunyani of Berekum. Hij wil dus verpleger worden. Hij kan dus niet naar de nieuwe Senior High die we bouwen want die heeft daar de basis opleiding niet voor.

George, Benson en Prince zijn overgegaan naar de 3e klas van de Junior High en komen dus volgend jaar van school. George en Prince willen dan naar onze nieuwe Senior High, Prince gaat dan economie doen hij wil accountant worden en George weet het nog niet. Benson wil ook naar de Senior High maar hij wil business doen.

13 augustus 3Joseph, Clement en George krijgen een mobieltje van ons en dan zijn ze weer op. De anderen moeten wachten tot we er weer wat krijgen.

Na de lunch hebben we nog een lang gesprek met Seth de huisvader in het weeshuis.

Tiny is rokken aan het vermaken voor de meiden.

Komende maandag is het wisselen wat onze hulpen betreft en zullen Mercy en Rachael de plaats innemen van Martha en Sara. We leren ze op die manier wel beter kennen. Martha werkt goed maar is erg timide. Juliet had al tegen Tiny gezegd Sara is: eten, lezen en slapen en wanneer ze iets moet doen is ze moe. Nu dat klopt aardig.

Inmiddels is Lucy met assistentie van Martha en Sara alweer bezig om de avondmaaltijd klaar te maken.