VERVOLGONDERWIJS!

Hoewel volgende week dinsdag de scholen weer beginnen is dat niet het geval voor George, Benson en Prince. Die moeten eerst de uitslag van hun examens afwachten en dat duurt maanden in Ghana. Meestal zijn eind september de uitslagen bekend en krijgen ze te horen van de overheid naar welke Senior High ze mogen. De eerste klassen van de SHS beginnen dan meestal in de loop van oktober.

133.1

Maar de drie boys zullen zich wel bezig houden. George met drummen want dat doet hij ook bij de avondsluiting maar hij is ook de beste trommelaar van de ‘Church Band’. Op de foto is hij te zien op de voorgrond. Bij bijzondere gelegenheden heeft de band een rol in de zondagse kerkdienst. Het is dan wel een enorm lawaai wanneer de band achter in de kerk staat te trommelen. Verder kunnen de jongens op de tuin werken en onkruid wieden.

133.2

Nog slechter is het onderwijs geregeld voor Joseph. Die moet in oktober examen doen voor de SHS, de uitslag komt dan hopelijk in mei 2017. Wanneer hij slaagt kan hij dus pas in september 2017 naar de universiteit. Er gaat dus altijd een jaar verloren in het Ghanese onderwijs systeem.