VERJAARDAG MARTHA!

Martha is geboren op 16 juli 2002 en wordt vandaag dus 14 jaar.

116.1

In maart 2005 stierf de moeder van Martha tijdens een bevalling.

Martha’s vader had werk bij een bedrijf dat bomen kapte in de bossen. Met een kettingzaag rooide hij de bomen. Na de dood van zijn vrouw ging hij drinken en was dikwijls dronken.

Martha verbleef ondertussen bij een vriendin van haar moeder in het dorp Amanfoso. Haar vader zorgde dus niet voor haar. In september 2007 ging de vader weer het woud in om bomen om te zagen. Er viel een boom op hem en dit had zijn dood tot gevolg.

Martha werd erg ziek en werd in een het ziekenhuis opgenomen. Terwijl Martha in het ziekenhuis verbleef liet de vrouw haar in de steek. Ze wilde de kosten van het ziekenhuis niet betalen.

Er kwam contact met Kinderhulp. Toen Martha op 10 juli 2007 in het kindertehuis werd opgenomen was ze nog erg zwak. Martha is nu een gezonde jonge vrouw geworden die graag allerlei werkzaamheden verricht en altijd klaar staat om je te helpen.

116.3

2015, leeftijd 14 jaar, Primary School klas 6.

In het begin was Martha wat teruggetrokken. Ze vroeg geen aandacht en hield zich duidelijk op de achtergrond. Later veranderde dit. Toen vroeg ze meer aandacht en trok ze meer naar ons toe.

116.2Martha kan ontzettend goed koken en vindt dit ook leuk om te doen. Ze helpt mama Mercy met huishoudelijke taken en staat zelfs vroeg op om haar te helpen. Martha wordt er blij van als je samen met haar kookt. Ze houdt ervan om in de keuken bezig te zijn en met haar handen te werken.

Op school heeft Martha meer moeite. Het huiswerk maakt zij nooit zelf, meestal schrijft ze het over van één van haar klasgenoten of maakt een broer of zus het voor haar. Engels lezen en schrijven kan Martha helaas niet. Het spreken van Engels gaat beter dan het lezen en schrijven maar het is minimaal. Martha houdt van spelletjes spelen en vindt dit ook gezellig. Ze doet dit vooral met Seth en sister Naomi.

Tussen haar broers en zussen valt Martha niet heel erg op. Ze is er wel altijd maar houdt zich wat op de achtergrond.

Martha is een leuk en aardig meisje wat veel energie uit het koken kan halen!