VERFRISSEND!

Gisterenavond zaten we gezellig bij elkaar toen Ria en Herbert even naar Solo zijn gegaan en de kinderen bij ons bleven. Ria en Herbert hebben het voornemen om het tijdelijk onderkomen van de gehandicapte kinderen op te frissen. Muren in een licht kleurtje en kleurige tekeningen op de muren. Ik wist dat er in Nsoatre een man is die mooie tekeningen op de muren kan schilderen. Ook is er een winkeltje met verf zodat daar eerst gekeken kan worden wat er mogelijk is. De kunstschilder bleek ook gewoon schilderwerk te doen, dus Solo gaat proberen hem te bereiken.

49.1Het was gezellig gisterenavond en het werd wat later, te laat voor Bente die in slaap viel.

Al voor het ontbijt kwam Solo met de mededeling dat de grote pomp voor de watervoorziening niet wilde starten. Nu dat zag er niet verfrissend uit voor allen hier op het terrein want vroeg of laat vandaag zouden de watertorentjes dan leeg raken. Gelukkig bleek later deze morgen dat de elektrische aansluiting niet helemaal in orde was, maar dit was snel verholpen. Dus er hoefde geen nieuwe pomp te komen en we konden ons vandaag toch verfrissen.

49.2Het blijft nog steeds erg warm en de regen blijft uit. De kippen kruipen onder de bomen in de schaduw en rondom ons huis met al die bomen lijkt het wel een kippenfarm. Er lopen wel twintig kippen rond in allerlei variaties van wit tot bruin en gevlekt, sommige met kuikens en er zijn diverse hanen ook in allerlei uitvoeringen.

Gisterenavond kregen we een mailtje van Bodil uit Denemarken, welke de eerste week met zoon Gabriel bij ons was, ze heeft al geld binnen voor een halve waterpomp en verder wil de Diakonhøjskolen graag contact met me over het sturen van studenten. Inmiddels zijn Ria en Herbert ook begonnen internationale contacten te interesseren voor “Heart for Children Foundation Ghana” de naam van de stichting hier in Nsoatre.

49.3Ondanks de grote droogte, waardoor onze cacao bomen en een sinaasappel boom zoals het er nu uitziet het loodje gelegd, bloeien er nog steeds bloemen in onze tuin. De bomen die ik ook weer heb zien bloeien is de ‘flame of the forest’ maar zo mooi als ik hem in 2003 heb zien bloeien tussen Sunyani en Nsoatre zie je maar zelden (zie foto).

 

49.4

49.5Bente heeft een mooi paardje gemaakt met strijkkraaltjes en komt trots naar ons toe om het te laten strijken zodat het een geheel wordt.

Zoals afgesproken hebben Ria en ik een lang gesprek met Solo over de gang van zaken zoals die nu lopen of moeten gaan lopen en zaken en gesprekken die we nog willen afhandelen voor ons vertrek naar Anomabo over ruim 3 weken. We konden constateren dat we nu op één lijn zitten en dat is heel fijn.