HOOFDPIJN!

Hoofdpijn het resultaat van lange gesprekken, spanningen en problemen, maar het hoort erbij.

Om met het probleem te beginnen, we hadden opnieuw lekkage in de badkamer waar de wasmachine is aangesloten. Wat bleek: Solo en de loodgieter hadden gekeken onder de wastafel of ze daar niet beter het water weg konden halen. Daarbij zijn ze aan het morrelen geweest en is een scheurtje opgetreden in een flexibele aansluiting. Hierover niets gezegd, gisteren ontdekte Juliet dat de badkamervloer nat werd, dus het scheurtje, waarvan we niets wisten, werd groter door de waterdruk. Er zat niets anders op dan het water daar af te sluiten waardoor we ook geen warm water meer hadden in de keuken. Vanmiddag is het gerepareerd maar daar zijn ze dan toch weer 2uur mee bezig terwijl er alleen maar een slangetje moet worden verwisseld.

48.1

Vanmorgen een lang gesprek gehad met Solo en Lucy over het geheel van de dagopvang. Tot in detail het gehele reilen en zeilen besproken en afspraken gemaakt. Lucy is nu verantwoordelijk voor het geheel van de dagopvang inclusief gehandicaptenzorg, keuken, buiten terrein enz. We hebben er alle vertrouwen in dat dit goed zal werken ze neemt zelf initiatieven en neemt heel duidelijk de leiding. Er zijn afspraken gemaakt over de rapportages en meldingen naar Solo en naar mij.

 48.2

Ondertussen geeft Tiny naailes aan Krister, op het schoolrooster voor vandaag waren er maar twee dingen: naailes en klokkijken. Bij deze blog plaatsen we enkele foto’s van Krister aan het werk en het resultaat.

 48.3

Nadat we even zijn gaan rusten vanwege de hoofdpijn is er het volgende gesprek met Solo en Seth. Ook dit gesprek verloopt heel goed. We vertellen Seth van de wijzigingen in de dagopvang en dat Lucy nu zijn baas is, hij is het er helemaal mee eens en is ook van mening dat Lucy daarvoor de capaciteiten heeft. Op termijn hoopt Seth onderwijzer te worden op de Presby-Dutch Primary, maar door de maatregelen van het IMF mag er geen overheidspersoneel worden aangenomen. Ook bespreken we dat we hopen op termijn een echtpaar aan te nemen voor het weeshuis, ook daar kan hij mee instemmen en begrijpt het. We spreken de hoop uit dat, ook wanneer de wijzigingen en zijn overplaatsing hun beslag hebben gekregen, hij toch de weekdienst van de dagopvang en de avondsluiting in het weeshuis wil blijven doen.

Al met al een nuttige dag waarop we dankbaar kunnen terugzien. Morgenmiddag ons derde gesprek met Solo over zijn functioneren.