VERANDERINGEN

Ook gisterenavond was er weer een regenbui. Is het regenseizoen begonnen? Afwachten maar. In elk geval zal alles nu wel weer snel groen gaan worden. Onze fruitbomen staan er in elk geval fris bij. De twee mango bomen gaan zo te zien flink vrucht dragen. We hebben bakken vol sinaasappelen geplukt en er zit al weer veel jonge vrucht aan. Sinaasappelen blijven het hele jaar door vrucht geven. Ook de appels zullen wel weer gaan komen, dat is een heerlijke vrucht. Ze noemen het hier appel maar het lijkt niet op een appel, ik dacht eerst aan granaatappel maar dat is het ook niet. Het is een vrucht ter grootte van twee vuisten met stekels. De vrucht van de cashew vinden we niet zo lekker, maar de weeskinderen zijn er verzot op. De bananenbomen beginnen ook weer te groeien en bij het weeshuis hangt er weer een grote tros bananen aan de boom. Gisteren heeft Seth pawpaw (spreek uit popo), uit onze boom geplukt, dat is heerlijk bij het ontbijt. De boom is echter zo hoog geworden dat het bijna niet meer te doen is om de vruchten te plukken.

Catrien en Bertine zijn vanmorgen, donderdag 28 februari, naar de kliniek.

IMG_0613

Vandaag zijn Nadine en Geertrude op de dagopvang. Ze zijn druk in groep 1. In plaats van 9 – 11 in het klaslokaal zitten, zijn ze de zaken aan het veranderen en vooral doorbreken. Eerst zijn ze een uur met de kleintjes in de eetzaal aan het spelen geweest.

IMG_0618

Nu, terwijl we dit schrijven, zijn ze buiten aan het spelen met de kinderen in een grote kring. De kinderen hebben er veel plezier in, maar ook de leidsters zien het helemaal zitten en doen volop mee. Eén van de leidsters zingt uit volle borst mee met de liedjes die bij de spelletjes horen. Doordat Nadine en Bertine hier 3 maanden zijn hopen we dat een lijn is ingezet van veranderingen en verbeteringen.

Ook tijdens het ontbijt vanmorgen bleek dat ons optreden gisteren over de gang van zaken toch effect heeft gehad. Het probleem in Ghana is echter continuïteit. Wanneer er geen blanke meer is verwaterd het snel. Dat is soms wel frustrerend maar wanneer je al die blijde en gezonde gezichtjes ziet maakt dat veel goed.

Eén gedachte over “VERANDERINGEN

  • 28.02.2013 om 14:52
    Permalink

    Ik ben wel benieuwd hoe die popos eruit zien.. Heb je misschien een foto oid?

Reacties zijn gesloten.