AFSPRAKEN!

Dinsdag kwam de metselploeg weer voor de rand rondom het nieuwe gebouw. Het was duidelijk dat ze nieuwe instructies hadden gekregen van de contractor. De betonrand werd weggehakt, er werd een lijn gespannen en men begon de rand tot de lijn op te hogen, dus waterpas. De traptreden werden aangepast en een lijn werd gespannen voor de helling naar het terras. Zaterdag komt men terug om het verder af te werken.

 

Het schilderwerk verloopt ook heel snel, plafonds zijn gereed, de muren hebben hun eerste laag. Vandaag, donderdag, zal de tweede laag op de muren worden aangebracht. Dus het ziet er naar uit dat de kunstschilder maandag inderdaad kan beginnen.

Op 26 januari is Francina uit Vlissingen gekomen om tot midden april te assisteren bij de dagopvang. Ze vertelde dat sinds maandag verlopen de dingen anders op de dagopvang. Vorige week nog liepen de kinderen na het eten met hun bordje naar buiten, al of niet leeg, zodat er nogal wat op de grond viel. Sinds maandag moeten ze de bordjes laten staan op de tafels. Er waren kinderen die zelf eten meebrachten enz. sinds maandag is dat afgelopen. Ze vond dit vreemd totdat ze zich realiseerde dat oma en opa er nu waren. Dus wat we al jaren vermoeden en wat steeds wordt ontkend is wel zo. Wanneer oma en opa er niet zijn wordt er de hand gelicht met de afgesproken regels.

 

Het verbazingwekkende is dat het blijkbaar ook zo gaat met de burgerlijke gemeente. Een aantal jaren terug konden we niet slapen door muziek en omroepberichten die vanuit het communicatie centrum over Nsoatre schalden en dat al om zes uur in de morgen. Tot schrik van de bestuurders is oma na enkele dagen ’s morgens uit haar bed weggerend naar het communicatiecentrum om in te grijpen. Het was een hele consternatie die ochtend. De dominee en diverse chiefs kwamen om excuses te maken. Het bleek te gaan om de verkoop van Herbal producten die werden aangeprezen. De man die de producten kocht zette alles inclusief muziek op een bandje en die werd tot vervelens toe afgedraaid. De man kwam samen met de chiefs bij ons en werd waar we bij waren veroordeeld tot een geit en een paar honderd cedis boete en de mededeling dat hij nog maar beperkt uit mag zenden. Zoals vorige malen zond hij alleen ’s avonds even kort uit. Maar Francina vertelde ons dat voor vrijdag toen wij kwamen al om vijf uur ’s morgens begonnen werd met zijn verhalen uit te zenden zodat ze er wakker van werd. We moeten dus concluderen dat wanneer oma en opa er zijn er andere regels van toepassing zijn zowel in het dorp als op de compound en dat is niet goed.

Een ander probleem is nog steeds de begrafenissen, die zijn nu verdeeld over de weekdagen in plaats van alleen zaterdags. Van dinsdagavond tot woensdagmorgen was er weer zo’n feest aan de gang. Ik slaap er wel doorheen maar Tiny wordt er door uit haar slaap gehouden.

Ad, Marieke en Wendy hadden voor hun sponsorkind Amanda een telefoon meegegeven zodat ze met haar kunnen communiceren. Amanda was heel blij toen Tiny haar maandagavond even mee had genomen naar ons huis en haar de telefoon overhandigde.

 

 

 

 

 

In Nederland staat er een container klaar vol met goederen voor Nsoatre en omgeving. Met enkele dagen zal de verscheping starten. Vandaag komt de lijst met de inhoud binnen en kan er begonnen worden met een eerste gedachtenvorming over de bestemming van de diverse goederen.

Woensdagavond was het in Woerden gemeenteavond. Ds. Zondag behandeld de Christenreis van John Bunyan. Hij sprak gisterenavond over ‘de poel van mistrouwen’. Precies om kwart voor zeven toen het begon was het weer ‘power off’, gelukkig ging de stroom steeds aan en uit en hebben we de hele lezing kunnen volgen. Het probleem is dat de accu van mijn laptop slecht is en maar zo’n 10 minuten zonder stroom kan, dus ik heb hem continue aan de stroom. Om ca. 21.00 uur was het probleem opgelost en werkte de airconditioning ook weer en dat was wel nodig want het was een erg warme dag.