SENIOR HIGH SCHOOL

Ons verblijf in Nsoatre zit er weer bijna op, morgen is onze laatste dag hier. Zaterdag vertrekken we met Nadine en Bertine naar Anomabo en gaan Catrien en Geertrude hun intrek nemen in Sunyani. Morgen nog even naar de kliniek om de laatste stand van de bouw voor ons vertrek te bekijken. Deze morgen zijn we naar het toekomstige terrein van de Senior High School gegaan om het terrein nog eens goed te bekijken. Dit in verband met de toekomstige bouwplannen. Min of meer de locatie van de toekomstige toegangspoort bekeken. We dachten wel een goede locatie te hebben gevonden met een redelijk vlak  terrein. De weg er naar toe moet ook worden opgeknapt. Met Solo afgesproken dat de aannemer kan beginnen, wanneer zijn mensen even niets te doen hebben, met het opvullen van de gaten met puin die bij ons terrein ligt.

IMG_0911

Het terrein is zo enorm groot, volgens opgave 25,4 ha maar ik denk dat ze eigenlijk nauwelijks de grenzen weten. In verst weg gelegen hoek rechts loopt het terrein af naar een waterstroompje. Dit zou een geschikte plek zijn voor een bamboe plantage.

IMG_0924

Aan de rand van de linkerkant loopt het terrein behoorlijk naar beneden en Solo had liever niet dat ik daar heen zou lopen. Je kijkt daar over een dal uit, doorsneden door een smal pad waarlangs mensen lopen.

De aannemer had een mooie plattegrond laten maken en die kunnen we in Nederland gebruiken om een en ander verder uit te werken. Het is een prachtig natuurgebied met een aantal zeer hoge mahonie bomen. We zullen veel van de natuur intact moeten laten zodat het een mooi geheel wordt. Er blijft voldoende grond over om tussen de stukken natuur landbouwgronden aan te leggen.

IMG_0919

Je kunt je een voorstelling maken van zo’n boom door deze te vergelijken met de er bij in de buurt staande gewone bomen die beslist niet laag zijn maar een gewone hoogte hebben.