SENIOR HIGH SCHOOL!

Maandag 20 oktober 2014

Vanmorgen ontvingen we het bericht dat Hannie heeft besloten om toch naar Ghana te gaan. We zijn er blij mee dat het programma gewoon doorgang kan vinden. Hannie, Jacolien, Henrieke en Arianne komen hier een stage periode voor hun studie uitvoeren op de basisschool van de stichting. U kunt de verrichtingen van dit viertal lezen op hun blog: http://stageinghana.wordpress.com/

Solo is vanmiddag al naar Sunyani gegaan, ook al omdat zoontje Christian vandaag 3 jaar is geworden, en hij dus vanavond bij vrouw en zoontje kan zijn. Morgen om 4.30 uur vertrekt hij naar Accra om samen met Gideon de meiden op te halen van het vliegveld.

We hebben nog even aan Lucy gevraagd of het niet bij elkaar wonen normaal is. Zij is van mening van wel zolang de vrouw werkt tenminste. Onze mening is dat het alleen nog in bepaalde streken gangbaar is. Vroeger hadden de mannen meerdere vrouwen en de vrouwen leefden dan bij elkaar terwijl de man in het huis van de vader bleef wonen.

Vandaag was het een fijne dag. Voor het eerst voelden we ons niet meer moe maar waren lekker fit. De communicatie verbeterd ook en Tiny kan nu WhatsApp gebruiken en verder kunnen we redelijk onze e-mails ontvangen en verzenden. We hebben één telefoon die Tiny dus volop gebruikt.

IMG_2797

Vrijdagmiddag zijn de technisch assistent en de uitvoerder van de aannemer geweest. Ze hadden mijn tekening van de plattegrond van de compound voor de Senior High School opnieuw uitgetekend maar dan met voeten en inches en kwamen die laten keuren. Wanneer alles volgens afspraak gaat zijn ze vandaag begonnen met het uitzetten van het terrein, de paden en de gebouwen enz. Ik zal wel zien of ik morgen al ga kijken, dan moet ik er op de fiets naartoe en daar is het wel erg warm voor. In elk geval mogen ze niet beginnen met graven voordat ik het uitzetten heb gecontroleerd. Ze hebben beloofd dat voor we teruggaan de fundamenten klaar zijn.

Vandaag heb ik Michael laten beginnen met het slopen van kapotte speelwerktuigen. Solo gaf aan dat er eerst gereedschap moest komen om te demonteren. Maar dat is onzin. Alles staat in het beton, dus je graaft het beton uit en verwijder het geheel. De eerste glijbaan is er al uit. Waarschijnlijk laat ik de schommelframes staan en laat er dan weer schommels aanhangen. Het frame is sterker dan het frame van de lokaal gefabriceerde schommel.

IMG_2812

Tiny heeft orde gebracht in de kast met speelgoed in het weeshuis. Alles is weer gesorteerd, kapotte dingen weggegooid en de kast opnieuw ingeruimd.

Vanmiddag kwamen eerst alle medewerkers van de dagopvang ons groeten en bedanken voor de salarisverhoging. Daarna kwam Juliet met haar man langs eveneens om te groeten en te bedanken. Ik dacht dat hij pastor was van een gemeente in Nsoatre maar het bleek dat hij een gemeente in Sunyani heeft. Zoals gebruikelijk besloot hij ons gesprek met gebed.

De predikant, van de presbyteriaanse kerk in Nsoatre, is vanmorgen naar Accra vertrokken om het schoolgeld voor zijn dochter te gaan betalen. Zo werkt dat hier wanneer je kinderen naar de Senior High School gaan. De school die wordt aangewezen is dikwijls heel ver weg en voordat ze naar school kunnen moet je eerst komen betalen. Gideon is vorige week op de terugweg van Nsoatre naar de toekomstige  school van zoon Willem gegaan om te betalen en morgen gaat hij Willem wegbrengen. De predikant is woensdagmorgen terug en dan hopen we een kennismakingsbezoek bij hem af te leggen.

2 gedachten over “SENIOR HIGH SCHOOL!

 • 21.10.2014 om 17:38
  Permalink

  Goedenavond.
  De vlucht van de dames vertrok vanmiddag om half 5. Geschatte aankomsttijd is half 11 vanavond (NL tijd)

  Groeten
  A. de Jong (vader van Jacolien)

 • 21.10.2014 om 13:13
  Permalink

  Wat leuk en fijn om alles te lezen wat jullie bezig houdt!

  Heel veel plezier en geniet ervan!!

  En geef Amanda deze week maar een dikke verjaardagsknuffel van mij.

  Groetjes,

  Wendy

Reacties zijn gesloten.