EEN LAPTOP DAG!

Dinsdag 21 oktober 2014

Vandaag is het niet de dag geworden welke ik in mijn gedachten had. In de loop van de nacht begon ik een zere keel te krijgen en nu ben ik ook nog snipverkouden erbij.

Met Michael afgesproken om na de koffie op de fiets naar de plantage te gaan om de Senior High vooruitgang te bekijken. Nog voor de koffie belt Solo dat hij onderweg is naar Accra. Ik vertel hem dat ik zo op de fiets naar de SHS site ga. Maar Solo vertelt dat het niet gaat op de fiets, de weg is heel slecht en dat gaat niet lukken. Hij stelt voor om donderdag met de auto te gaan.

IMG_2848

Michael was al vroeg aan het kappen. Diverse bomen belemmeren de groei van vruchtbomen. Dus rondom de limoen, de cashew de avocado en een mango is veel weggekapt. Bovendien zijn er veel palmtakken weggekapt want onderaan zitten veel trossen met palmnoten en die moeten wel zon krijgen. De pawpaw boom is omgewaaid maar hij groeit verder en draagt vrucht. Ja we hebben veel vruchtbomen, tussen de bomen is er een grote berg met takken en bladeren. Dat gaat weer gebruikt worden als compost voor de bamboeplantage. Op de plantage wordt het gemengd met een wagen koeienmest en een wagen kippenmest.

IMG_2847

Alle drie de glijbanen zijn verwijderd, nu nog fatsoenlijke schommels laten maken, de frames zijn prima maar wat er aan hangt lijkt nergens op. Michael wees me op de puinhoop buiten de hoofdpoort en vroeg of hij het op mocht ruimen en planten en bloemen planten zodat de entree er vanbuiten goed uitziet. Natuurlijk mag dat, graag zelfs. Michel heeft er wel kijk op om er iets moois van te maken. Het blijkt dat regelmatig bezoek nodig is, want veel punten waar ik in februari 2013 op gewezen heb zijn niet gebeurd. Het zit vooral in de afwerking, daar hebben ze geen gevoel voor en ik ben blij dat Michael dat wel heeft. Dus ga ik hem de komende weken van dag tot dag aansturen.

Vanavond kregen we het bericht door vanuit Nederland dat het vliegtuig 1 ½ uur later is vertrokken. Dus Solo en Gideon op de hoogte gebracht van de vertraging. Solo was al bij Gideon in de boekwinkel. Het zal wel heel laat worden voor de meiden in het hotel zijn, dus ik ben benieuwd wanneer ze morgen de reis naar Nsoatre zullen beginnen.

Verder is de dag rustig verlopen en hebben we op de laptop een power point presentatie voor een speciale gelegenheid gemaakt.