PRAKTIJKOPLEIDING!

Misschien kunt u zich nog herinneren dat ik u liet weten dat het de voorkeur van de stichting had om een praktijkopleiding te starten in plaats van een Senior High School. De bevolking gaf echter de voorkeur aan een Senior High School omdat de kinderen dan een opleiding konden afsluiten met een diploma. In Ghana is er geen praktijkopleiding ‘Vocational Training’ met een staatsdiploma. Dus is de stichting gestart met een Senior High School met in elk geval een landbouwkundige opleiding omdat het een agrarisch gebied is.

De landbouwkundige opleiding had nog wel enige praktijk maar ongeveer 2 jaar geleden is daar door de huidige overheid ook een streep door gehaald. Dus deze opleiding is ook 100% theoretisch zoals ik al liet weten. Maar de leraren zijn op de Presby-Dutch SHS toch praktijk lessen gaan geven tot enthousiasme van de studenten die ook bereid waren om hiervoor extra uren te komen. Het resultaat is geweldig zoals u heeft kunnen lezen.

136-1Er wordt nu onderzocht of er gekomen kan worden met een éénjarige praktijk opleiding. Die opleiding zou dan bestemd zijn voor jonge mensen die de Junior High School hebben afgerond en willen gaan ‘farmen’ in de Nsoatre regio. Maar dit gaat extra investeringen vragen: land heeft de stichting genoeg maar er is ook een lesruimte nodig en gereedschappen. Misschien is er onder de lezers iemand die het aanspreekt om zich hiervoor in te zetten?

136-2De foto’s laten iets van het terrein zien en op de laatste foto het aangeplante 1 ha grote bamboebos en het gras kappen rond de nieuw aangeplante bamboe struikjes. Over 2 jaar kan er een bos zijn van 3 ha of dit verder uitgebreid gaat worden is nog niet duidelijk en hangt natuurlijk ook af van de ontwikkelingen met betrekking tot de Senior High School.

136-3