HOGER ONDERWIJS!

Maandag 19 september begint ook het hoger onderwijs weer. Dus de nieuwe Senior High welke door de stichting is gebouwd gaat zijn 2e jaar in. Vorig jaar, oktober 2015, is de school dus van start gegaan.

135-1De school is nu, dank zij het staf personeel, al een groot succes. Ondanks dat de faciliteiten nog beperkt zijn komen er ook van buiten de regio al veel aanvragen. Op de Senior High scholen is er geen praktijkles meer. De opleiding is 100% theoretisch dit is te danken aan de overheid. Echter op onze Senior High school worden ook praktijklessen gegeven.

135-2In het eerste leerjaar waren er op de algemene opleiding 63 studenten waarvan 45 uit de regio Nsoatre. Voor de landbouw opleiding waren er 52 studenten waarvan 40 uit de regio Nsoatre. Deze studenten beginnen dus maandag aan hun 2e jaar.

In oktober komen dan de nieuwe studenten voor het 1e leerjaar.

Bijzonder is ook dat de verhouding van het aantal jongens en meisjes in beide afdelingen ongeveer 50 – 50 is en daar zijn we heel blij mee.

Met de bouw van het 2e schoolgebouw is begonnen.

135-3Door de landbouwstudenten is er het afgelopen studiejaar al een gedeelte van het enorme terrein van ruim 25 ha in cultuur gebracht. Er is mais, yam, tomaten, peper, cocoyam, cassave en plantain verbouwd. Er zijn twee visvijvers aangelegd waarin tilapia en meerval worden gekweekt.

Er zijn plannen om een kunstmatig bos aan te planten met diverse soorten bomen en de gedachten gaan uit naar een terrein met diverse dieren. Ook landbouwmachines zijn nodig. Dus er zijn nog plannen genoeg.