OVEREENSTEMMING!

Vandaag bereikten we overeenstemming over de gang van zaken in de dagopvang. Een verantwoordelijke werd hiervoor aangesteld met ingang van 1 maart 2016 en voor die datum gaan we gezamenlijk de afspraken op papier zetten. Gelukkig is de eerste horde genomen met de volledige instemming van de directeur van onze lokale organisatie Solo, hij zal zich richten op andere zaken en is hier al mee gestart.

Gisteren was het zondag en mochten we tweemaal luisteren naar ds. Zondag in onze thuisgemeente in Woerden. Tussendoor gebruikten we met de hele aanwezige familie de soep. Ds. sprak ’s morgens naar aanleiding van Genesis 3 : 14a “Toen zeide de HEERE God…” De lijdensaankondiging in het Paradijs: 1.Voor de slang 2. Voor de mens 3. Voor Gods Zoon.

’s Avonds preekte ds. Zondag naar aanleiding van Zondag 3 over: Gods pronkjuweel:

  1. Goed geschapen 2. Diep gevallen 3. Geheel verdorven.

Vannacht was de stroom uitgevallen en dus was er vanmorgen geen stroom en was het warm in huis en geen waterdruk. Tiny ging al vroeg met de was naar het weeshuis, ik denk laat maar gaan de wasmachine zal toch niet werken. Maar wat bleek ze kon wel wassen en ons huis zat alleen zonder stroom. Dus een elektricien er bij gehaald. Er was een zekering door, maar hij adviseerde een zwaardere. Solo op pad eerst naar Berekum; geen succes. De contractor stuurde iemand mee naar Sunyani. Solo kwam terug met een enorm ding met twee grote koperen pennen en een staaf krijt leek het wel. Afin, dit moet dan komen waar de stroomdraden binnenkomen. Er staat op ‘High Voltage’. Ik vroeg moet dat het elektriciteitsbedrijf niet doen? Nee hoor in Ghana niet. Nu ja dat zal dan wel. Dat waren weer 120 cedis. Verder kwam Solo terug met een bundel hardhouten planken, die had Herbert nodig voor reparaties. De bundel kostte 220 cedis maar Solo had maar 100 cedis en de man van de contractor betaalde de rest, dus dat waren voor mij weer 100 cedis. Gelukkig hebben we een hele goede contractor (aannemer) die ook al twee nieuwe pompen had betaald die gezamenlijk ruim 2.000 cedis kostten. Hij zei wanneer ik het aan mijn vrouw vertel wordt ze alleen maar blij. Eerder heb ik al over de contractor en zijn vrouw geschreven die nu twee dochtertjes, ca. 3 en 6 jaar, hebben terwijl zij geen kinderen kon krijgen. Zij worden gezegend sinds hij voor de stichting werkt.

Voor het gastenverblijf hebben we twee tafels en vier banken van hardhout besteld met elk een lengte van 210 cm. Hardhout is wel duur maar wordt tenminste niet opgegeten door termieten. Dit is de bijdrage van ons gezamenlijk als familie om het gastenverblijf geschikt te maken voor grotere groepen. Voor deze groepen zijn er al contacten gelegd met wereldwijde christelijke organisaties en een Bijbelschool in Denemarken die hier positief op heeft gereageerd.

39.1

Vanavond even naar de dagsluiting in het weeshuis om de Bijbelstudie bij te wonen. Een splitsing in twee leeftijdgroepen is nog niet gelukt bij gebrek aan een leider of leidster. Nu liggen de leeftijden te ver uit elkaar en is de te behandelen stof voor de kleintjes veel te moeilijk. Hoewel het probleem wel aan de orde is gekomen kun je geen voorstellen verwachten en dus moeten we zelf nadenken over een oplossing en dan knopen doorhakken.

39.2

Hierna nog even naar de kleinkinderen die gezellig naar de ‘Sound of Music’ aan het kijken waren.