OPNIEUW ZATERDAG!

Wat gaat de tijd toch snel, het is alweer de vierde zaterdag dat we hier zijn. Het is de derde zaterdag dat we naar het Eusbett hotel gaan om te gaan zwemmen. Vorige week hebben we overgeslagen omdat Johan kwam. Vandaag gaan Lisa, Sara jr., onze hulp Naomi en haar dochtertje Blessing mee. Om 11 uur was de taxi weer present en vertrokken we inclusief zwembanden enz. Na een half uur waren we in het zwembad en gingen de dames zich omkleden.

Lisa was niet bang, maar de tewaterlating van Sara jr. bracht heel wat gegil en geschreeuw met zich mee. We hebben haantje de voorste Sara jr. deze dag goed leren kennen. Naomi had ons verteld dat ze kon zwemmen, nee dus. Zoals vrijwel alle Ghanezen moeten ze grond onder de voeten hebben, dus staan ze en wapperen wat met hun handen door het water. Wanneer er wordt gezwommen zijn het blanken, we hebben nu tweemaal een Ghanees zien zwemmen. Solo vertelde:’ ik moet de eerste Ghanees nog tegenkomen die kan zwemmen’.

De drie kinderen gingen vrijwel direct in het kinderbadje en daar hebben ze de verdere tijd wat rond gesparteld. De badmeester kwam om hun een de zwemslag te leren maar daar hadden ze nauwelijks interesse in.

 

 

 

In de tussentijd was Tiny met Naomi bezig, die met een zwemband om toch langzaam begon te drijven. Ze begon zich vrijer te bewegen in het water en was niet bang ook al kon ze niet meer staan.

 

We bestelden vroegtijdig eten, het duurde weer lang. Tot onze verrassing kwam er een hele kolonne aan met alle bestelde maaltijden en werd er netjes opgediend. Voorop liep een keurige dame in het zwart met de rekening en daarachter vier personen met de maaltijden. Ik vond het nogal komisch maar het zal wel een nieuwe aanpak zijn van het hotel. De vorige malen kwam een jonge man in een keurig rood uniform de bestellingen opnemen en hij bracht het ook, zei het met tussenpozen van 30-60 minuten. Nu konden we dus met zijn zessen allemaal tegelijk eten.

Er was een speeltoestel met glijbanen en de kinderen vermaakten zich daar ook een tijdje op na het eten, maar daarna gingen ze weer gauw in het water. Met moeite waren ze uit het water te krijgen, maar tegen half vier was het weer aankleden geblazen en daarna was er nog een lekkere beker ijs voor allemaal. Om ruim vier uur kwam de taxi weer voorrijden en gingen we weer huiswaarts.