‘ONDERWIJS HET KIND’

Vandaag is het een speciale zondag voor de kinderen. De kinderen zijn vandaag dus bij de dienst aanwezig. Zoals te verwachten loopt de organisatie niet. Om half tien begon de dienst, aangezien het geen gewone dienst was, is de geluidsinstallatie dus niet op tijd aangesloten en was het eerste kwartier onverstaanbaar. Dus dan maar veel en lang zingen. De drie Woerdense jongedames, in hun prachtige jurken, beginnen zich al aardig thuis te voelen bij het zingen en handen klappen.

IMG_4560

Om kwart over 10 wordt besloten om de Bijbelstudie gewoon door te laten gaan. Mij wordt meegedeeld het duurt 30 min, dus thuis koffiedrinken voor ons Nederlanders. Nauwelijks zitten we 2 minuten thuis en dat is naast de kerk, of het programma wordt voortgezet. Koffie opdrinken en terug. En dan blijkt dat er verschil van mening over het programma is en komen we tijdens de preek weer binnen.

IMG_0754

Het thema van deze morgen was ‘Onderwijs het kind’ Spreuken 5 : 1-2 en 12 – 14, 2 Tim. 3 : 10-17 en Lukas 2 : 41 – 52. Overigens wel hele mooie en toepasselijke Schriftgedeelten. De preek werd als gebruikelijk met gebed afgesloten. Hierna mochten onze weeskinderen een lied zingen.

IMG_0758

Zij zongen in het Engels het lied naar aanleiding van Psalm 119 : 105 ‘Uw woord is een lamp voor mijn voet, en een licht voor mijn pad’. Dit lied hadden ze deze week tijdens de avondsluiting geleerd en geoefend. Er was instemming en applaus vanuit de gemeente.

2 gedachten over “‘ONDERWIJS HET KIND’

  • 04.03.2013 om 10:26
    Permalink

    Ja Ria ik heb gefilmd, maaar helaas stond camera niet aan, alleen een kort stukje is goed.

  • 04.03.2013 om 09:09
    Permalink

    niet verbazend die “chaos” wat organisatie betreft :-) Gelukkig hebben de kids wel mogen optreden, ging het goed? Heb je nog wat gefilmd?

Reacties zijn gesloten.