Nsoatre kliniek

Op deze zonnige dinsdagmorgen zie ik tegen half acht de weeskinderen weer naar school gaan, ook op de dagopvang is er al beweging en Solo komt met een grote trekkar met yam het terrein op; voedsel voor de kinderen. Gisteren is het de hele dag regenachtig gebleven.

We brengen een bezoek aan de kraamafdeling/consultatiebureau van de kliniek in Nsoatre. Dinsdag is de dag dat de moeders met de jonge kinderen naar de kliniek komen voor de controle van de kinderen. Een grote weekendtas propvol, door de vrouwenvereniging gebreide, vestjes en broekjes gaan mee om uit te delen aan de moeders met baby’s en verder hebben we een grote doos met allerlei verbandmiddelen en andere zaken voor de kliniek.

Alles wordt in een taxi geladen die Solo had geleend en bestuurde, 2 weekendtassen, een koffer en een doos, met 234 gebreide broekjes, 47 gebreide vestjes, 120 truitjes en nog een doos met verbandmiddelen. Ik ga met Solo mee in de taxi en de dames gaan lopen. Een uur lang delen de dames de kleding uit. Vele gelukkige moeders achterlatend gaan we weer naar ons huis.