NAAR HUIS!

Donderdagochtend kwam er een eind aan ons verblijf in Anomabo. Maandag waren we met een door Anomabo geregelde bus opgehaald vanuit Nsoatre. Een goede bus met airco en chauffeur waarin een flinke groep kan. Misschien iets voor toekomstige bezoekers van Nsoatre? Het ophalen vanuit Nsoatre kost US$ 250. Dezelfde bus met dezelfde chauffeur brengt ons naar Accra. Voor US$ 100 hebben we de bus de hele dag bij ons en blijft de bagage goed opgeborgen in de bus.

welcome_picOverigens kan de lezer informatie over Anomabo Beach Resort vinden op www.anomabo.com

Het was kort maar de kinderen vonden het fijn. Krister zei: wanneer we weer naar Ghana gaan wil ik eerst hier naar toe.

Woensdagavond voegde Solo zich weer bij ons. Hij was ’s morgens naar Accra gekomen om bij de drukkerij van Adwinsa de boeken op te halen die aan Eskil beloofd waren door dhr. Adwinsa.

Dhr. Adwinsa die is begonnen als geschiedenisleraar vind het geweldig dat Eskil zo geïnteresseerd is in geschiedenis en dat o.a. wil gaan studeren. Eskil zit in zijn examenjaar en wil zelf graag verder studeren in de USA.

Op deze regenachtige donderdagochtend besluiten we, wanneer de bus er is voor ons vervoer, om na het ontbijt maar zo snel mogelijk te vertrekken.

Op de huur van de huisjes krijgen we een korting van 10% en gaan er vanuit dat dit ook voor andere bezoekers vanuit Nsoatre zal gelden in de toekomst.

Om ca. half elf vertrekken we op weg naar de Accra Mall, het grote shopping centrum. Om één uur komen we daar aan en zoeken een restaurant op waar we rustig kunnen zitten en natuurlijk eten en drinken tot een uur of vijf, want dan gaan we naar het vliegveld.

Een uurtje later voegt Johan zich bij ons. Hij is uit Kumasi gekomen en zal verder in Kasoa verblijven en met Pasen in enkele diensten voorgaan. Om 4uur voegt ook pastor Nelson zich bij ons, hij en Johan hebben die avond een dienst in Accra.

Later blijkt dat ook Gideon en zijn gezin naar ons onderweg is geweest om afscheid te nemen. Hij hield contact met Solo, maar helaas nam Solo niet de moeite om het ons te vertellen, zodat het gezin steeds net een minuut of tien te laat was om ons gedag te zeggen. Toen we hier zaterdag achterkwamen voelden we ons hier niet prettig bij. Ik heb Gideon laten weten dat we hun bezoek op woensdag heel erg op prijs hebben gesteld en het ook heel fijn vonden. Solo probeert de regie in handen te houden maar neemt daarbij helaas vaak verkeerde beslissingen. Voor ons gevoel is het gewoon onfatsoenlijk maar Ghanezen zullen het wel anders zien.

82.1

Om vijf uur nemen we afscheid van Johan en Nelson, Johan maakt nog even deze foto. En zo arriveren we al vroeg op het dichtbij gelegen vliegveld van Accra. De vlucht is om 10uur die avond dus dat wordt lang wachten.

De vlucht is heel voorspoedig en voor zessen zijn we op Schiphol waar onze buurman ons op komt halen. Het gaat allemaal heel voorspoedig want om 7uur op Goede Vrijdag morgen zijn we thuis.

Ria en Herbert met de kinderen moeten nog doorvliegen naar Stavanger, maar ook zij zijn ruim voor de middag thuis. Zij werden afgehaald door vrienden en hun dochter Marthe, die tijdens hun afwezigheid in eenmaal haar rijbewijs heeft gehaald, en nu met hun eigen auto naar het vliegveld was gekomen. Voor Bente was er een speciaal welkom op het vliegveld door enkele schoolvriendinnetjes.

82.2Krister is ook weer helemaal thuis want hij kon nu zijn lievelingspasta maken en eten: lasagne.

Het was een lange droge tijd in Nsoatre die voorbij gevlogen is doordat Ria, Herbert, Eskil, Krister en Bente er ook waren. Dat gaf veel gezelligheid en geregeld aanloop van de kleinkinderen. De droge tijd is nu voorbij, zondagavond was er al een regenbui, maar vanaf toen heeft het elke dag een poosje geregend in elk geval tot 1e paasdag zo vernam ik.