MOOI!

Woensdag 29 oktober 2014

 25 IMG_3013

Ja mooi wordt ons huis en de tuin. Al om 8.00uur waren Benson, George onder leiding van Sarah bezig om de buitenkant van ons huis met water en zeep af te boenen. Het wit met blauw komt nu weer mooi uit. De bomen hebben witte sokken gekregen en Michael is nu bezig met de scheidingsmuur blauw te schilderen.

25 IMG_3017

Het ziet er naar uit dat het een hele warme dag gaat worden. Beiden zijn we toe een rustige dag . Tijdens koffietijd komen de drie kinderen een beker chocolademelk drinken. Oma laat ze foto’s zien en dat vinden ze prachtig.

Met interesse hebben we de belevenissen gelezen van de 4 aanstaande onderwijzeressen die hier een stage doen voor hun studie aan ‘De Driestar’. Volgt u hen ook? Zie:   http://stageinghana.wordpress.com/

Vandaag is het de tweede stage schooldag voor ze, de scholen staken nog steeds. Zij geven de kinderen les, omdat het personeel staakt. Afin, leest u hun belevenissen maar, erg interessant en mooie foto’s.

25 IMG_3019

Vanmorgen was het ‘immunization’ tegen polio op de dagopvang. Alle kinderen t/m 5 jaar. De kinderen krijgen twee druppels op de tong. De eerste is tegen de polio en de tweede is vitamine ‘E’. Eerst kreeg de jongste groep, ze stonden netjes in de rij opgesteld. Met 3 personen kwamen ze van de gezondheidsdienst, één voor het aantekenen op de lijst met namen, één om de druppels aan te geven en één om de druppels toe te dienen. Een leidster, natuurlijk de altijd actieve Georgina, klemt het kindje tussen haar benen en houd het hoofd achterover. Er naast zit nog een leidster om eventueel te assisteren wanneer het kind de mond niet open wil doen.

Wanneer de het vaccinatieteam in Nsoatre komt, zijn altijd eerst onze kinderen aan de beurt. Dit komt door de goede relatie met de gezondheidsdienst en de goederen die ze steeds ontvangen van bezoekers uit Nederland. Meestal zijn er niet voldoende ampullen voor alle jonge kinderen in Nsoatre. Helaas is het hier zo dat op is op.