GROTE KLASSEN!

Donderdag 30 oktober 2014

Toen we nog in Nederland waren lazen we positieve berichten over de economie in Ghana. Het IMF houdt de vinger aan de pols en berichte dat het de goede kant opgaat. Nu we hier zijn moet ik concluderen dat het IMF alleen maar naar koude cijfers kijkt of zit te slapen. In elk geval zien we nu de werkelijkheid van deze desastreuze bevoogding over de ruggen van de bevolking.

IMG_5469

De staking duurt voort, aanstaande maandag moet de overheid voor het gerecht verschijnen. De kassen van de pensioenfondsen zijn door de overheid gebruikt om zaken mee te doen, zoals dat hier genoemd wordt. Het is zo erg dat ouderen weer moeten gaan werken omdat ze geen pensioen meer ontvangen. De bonden willen weten waar het geld van de pensioenfondsen is en de overheid wil daar geen antwoordt op geven. Vervolgens hebben de bonden een rechtszaak aangespannen. De overheid heeft vervolgens voorgesteld om te gaan praten. De bonden wetend hoe de overheid werkt hebben vervolgens gezegd: Nee, de zaak ligt bij de rechter en dan heb je 8 dagen om je verweer daar te deponeren.

IMG_5475

Maandag loopt de termijn af. Solo verwacht niet veel van de rechtspraak, maar we moeten het maar afwachten. In elk geval wordt verwacht dat de staking nog 2 – 3 weken zal duren. Dan is de stage periode dus voorbij en dat is heel vervelend. Solo vertelde me dat er rekening wordt gehouden met de stagiaires van De Driestar. Men is bezig om te organiseren dat op Heart for Children Primary enkele leerkrachten aanwezig zullen zijn om les te geven. Zodat kennis genomen kan worden van het lessysteem. Het is dus afwachten of het zal lukken. Ook nog gesproken met Gideon en die vertelde dat de situatie in Accra zeer slecht was met betrekking tot de scholen.

De stagiaires zijn in elk geval druk met lesgeven, maar er zitten wel veel kinderen in een klas.