Maandag 24 augustus:

Zondagavond werd Solo weggeroepen door zijn moeder omdat zijn oma ziek was geworden. Tot 12.00 uur vannacht is Solo bij haar in de kliniek gebleven terwijl ze aan het infuus lag. Vanmorgen ging Solo er al weer vroeg heen. Later in de morgen is ze overgebracht naar het ziekenhuis in Sunyani. Solo vertelde in de namiddag toen hij eindelijk terugkwam dat het een gekkenhuis was in het ziekenhuis. Na een staking van vele weken zijn de artsen vandaag weer aan het werk gegaan.

In de tussentijd was hij wel wezen informeren naar de prijs van een boiler. Vorige week was de boiler in de logeerkamer gaan lekken. Ze hebben hem proberen te repareren maar dat is niet goed gegaan. Dus morgen een nieuwe boiler kopen, deze maal één van 30 liter in plaats van 50 liter, voor de enkele maal dat de logeerkamer wordt gebruikt moet dat kunnen.

24 augustus 1Vandaag zijn Joseph en Clement op kamp gegaan van de kerk. Ze zijn ergens in de buurt van Kumasi en komen zaterdag weer terug. Ze kwamen zich netjes afmelden bij ons, dus hebben we ze maar een zakcentje meegegeven. Donderdag gaan George, Benson, Prince en Sara enkele dagen op kamp en komen ook zaterdag terug.

24 augustus 2Tot op heden hebben we nog maar 2 maal een stroomuitval van telkens 2 uur gehad. Ze zijn allemaal verwonderd dat het zo weinig is. Vandaag was het de 1e dag dat de temperatuur opliep tot 30 graden en jawel geen stroom van 12.00 – 18.00 uur en dus geen plafondventilatoren aan; het was dus warm op het terras. Tiny had gelukkig de was al aan de lijn hangen.

 

24 augustus 3Vanmorgen zijn we de lege klassen van de dagopvang gaan inspecteren. Gelukkig had de aannemer de gebreken hersteld: kapotte tegels vervangen, schoolborden geverfd in plaats van met houtskool zwart gemaakt en verfwerk hersteld. Daarom plaatsen we enkele foto’s van de dagopvang bij deze blog. Alle klassen hebben nu verlichting en plafond ventilatoren.

24 augustus 4Wel lijkt het me nodig om de vier klassen, 2a, 2b, 3a en 3b van nieuwe schoolbankjes te voorzien. Er zijn bankjes met losse tafeltjes of zittingen maar het grootste probleem is dat alle bankjes even groot zijn of beter even klein zodat kinderen in de hoogste klassen nauwelijks in de bankjes kunnen zitten.