Maandag 10 augustus:

Regen, regen en nog eens regen dat typeert deze maandag. Het is ’s nachts gaan regenen maar het blijft maar regenen. Voor augustus is dit niet normaal, maar ja wereldwijd is het weer aan het veranderen. Het is stil je hoort alleen de regen. Wanneer het regent en dan valt het met bakken uit de lucht, komt het openbare leven tot stilstand. Het lijkt wel of men in bed blijft en niet gaat werken en waarschijnlijk is dat ook zo. Vodafone verwachtte gisteren al regen lijkt het wel want om 5 uur zondagmiddag viel internet uit we zijn benieuwd hoe lang dat gaat duren.

Tegen 10 uur begint het wat lichter te worden, wij hebben dan natuurlijk allang ontbeten en de meiden zijn al druk met het schoonmaken en wij zitten lekker buiten op het terras terwijl de regen rondom ons naar beneden valt. Ik ben benieuwd wanneer Michael komt en in het weeshuis is ook alles nog stil, maar de regen is bijna over gelukkig en dan is het alweer koffietijd.

Om de problemen compleet te maken valt om 10.45 de elektriciteit uit of wordt afgeschakeld voor een periode. We beginnen ons weer helemaal thuis te voelen want zo kennen we Ghana; geen internet en geen stroom. Om 12 uur hebben we weer stroom en is het ook droog weer geworden.

10 augustus 1Na de lunch met vers stokbrood en de rest van de kippensoep zijn we naar de Methodist Primary gereden. Voor dit bouwval zijn door de stichting de bouwmaterialen beschikbaar gesteld waarmee de kerkleden de school kunnen renoveren. De scholen hebben pas ruim een week vakantie dus we konden nog niet veel verwachten, maar ik wilde toch even onze neus laten zien zodat ze weten dat we het in de gaten houden. Ze zijn met de plafonds aan het aanbrengen. Alle bevestigingslatten waren aangebracht en van de meeste lokalen zaten de platen er tegen aan. Ze waren weg om de afwerklatten op te halen die over de naden van de plafondplaten komen. De bouwmaterialen zijn ergens anders opgeslagen. Verder lag er een grote hoop zand om de betonblokken van te maken. Voordat we weer weg gaan hopen we nogmaals te gaan kijken en hopen dan flinke vorderingen te zien.10 augustus 2

Bij terugkomst zijn enkele van onze jongens met vrienden aan het voetballen op het voetbalveld op ons terrein. Ik stap uit de auto en zie een van de vrienden staan te urineren. Geen pardon, onmiddellijk wegwezen. Ze weten dat ik dat absoluut niet wil hebben. De gewoonte van de Ghanese mannen om overal maar te gaan staan wil ik niet accepteren op ons terrein waar we goede toiletten hebben. Het frappante is dat bijvoorbeeld Solo of Seth dit soort zaken gewoon niet zien.

10 augustus 3

Het is maandag dus wasdag, gelukkig gaat om 3 uur de zon weer schijnen zodat de was nog kan drogen.