Dinsdag 11 augustus:

Ontbijt met lekker warm stokbrood. Het eerste wat Sara en Martha ’s morgens doen is stokbrood kopen. Een stokbrood kost € 0,50 en dat is voor ons niet duur. Ze halen er twee één voor het ontbijt en één voor de lunch en dan krijgen ze er gratis een bol brood bij. Zo gaat dat hier wanneer de weeskinderen iets gaan kopen. Daar kunnen de exporteurs naar Ghana nog iets van leren. Een pot Blue Band margarine bevat geen 500 gram maar weegt inclusief verpakking 450 gram. Een zak verpakte bruine suiker van 500 gram weegt eveneens 450 gram. Een pot aardbeien jam van de firma Geurts uit Dodewaard bevat geen aardbeien maar alleen een rode gelatine gelei die je niet kunt uitsmeren op je brood.

11 augustus 1Tijdens koffie tijd komt de administrateur van het ziekenhuisje. Hij hoeft geen koffie of water want hij heeft net zijn ontbijt een schaaltje pap op. Ik zie het verband niet, maar goed ze zijn niet gewoon om koffie te drinken en zeker niet om 10 uur ’s morgens.

We bespreken de eventuele bouw van een kinderafdeling voor jongens en meisjes t/m 12 jaar.

Hierna overhandigen we allerlei materialen voor het ziekenhuisje zoal spuitjes, naalden, verband, pleisters en andere zaken. We hadden een weekendtas vol gekregen van Pien en Mirjam uit Woerden. Hij kon zich Pien en Mirjam die in maart 2014 zijn geweest nog heel goed herinneren en was heel blij met de spullen.

We hebben nog steeds geen internet verbinding en dat begint zo langzamerhand vervelend te worden. Gisterenmiddag was er in het dorp de hele middag met veel muziek en lawaai een promotie aan de gang voor Vodafone. Ze kunnen beter het geld in de apparatuur steken. Een half jaar was er hier geen internet en waren de Chinezen druk met de uitbreiding van het systeem. Het draaide twee weken en het ligt weer plat. Vodafone in Ghana is geen echte Vodafone maar een licentie die een Hong Kong Chinees heeft van Vodafone.

Om 4 uur die middag berichtte Solo vanuit Sunyani dat spoedig het internet zou zijn gerepareerd. Maar toen viel de stroom weer uit. Maar om 6 uur weer stroom en om 7 uur weer internet. En nu kunt u de blog weer lezen.