KLAAR VOOR DE KINDEREN!

De ruimte voor de jongste groep kinderen in de nieuwbouw is klaar. De wandschilderingen zijn prachtig geworden en afgelopen zaterdag is de zaal en de eetzaal schoongemaakt. De meubeltjes worden geschilderd en vrijdag wordt de ruimte ingericht. We geven u vast een voorproefje van de wandschilderingen in het klaslokaal.

De grote achterwand heeft één grote voorstelling. Op deze wand zit gewoonlijk het schoolbord maar we hebben bewust geen schoolbord laten plaatsen want dat is niet nodig bij de kleintjes. De muren zijn in een frisse lichtblauwe kleur geschilderd en op de vloer zijn mooie lichtbruine tegels aangebracht. Deuren en raamkozijnen zijn rood en het glas en de muskietennetten blauw.

De wand naar de eetzaal heeft twee voorstellingen, in dit gedeelte zullen de kinderen aan beide zijden naast de deur naar de eetzaal na de lunch gaan slapen.

Er wordt nog gewerkt aan de muurschilderingen in de eetzaal. Woensdag zal dit gedeelte ook gereed zijn. Vrijdag wordt ook de eetzaal ingericht.

Donderdag en vrijdag worden nog de afbeeldingen boven de ingang van het klaslokaal geschilderd en de afbeeldingen aan de buitenkant van de ingang van de eetzaal.

Thuis in Woerden had ik de afbeeldingen geselecteerd en uitgeprint op A4 formaat, het is verbazingwekkend dat de schilder dit op zo’n groot formaat zo nauwkeurig kan naschilderen.

De elektrische installatie is goedgekeurd door het energiebedrijf en dus kan de bovengrondse voeding worden aangelegd. Gelukkig ben ik hier anders hadden we daar weer een probleem gehad met de veiligheid. Solo wilde een paal laten plaatsen midden op het speelterrein vandaar konden er dan draden naar de dichtstbijzijnde aanwezige paal aan de rand van het terrein en dan van de nieuwe paal naar het nieuwe gebouw. Hoe komen ze op het idee om open stroomdraden over een speelterrein en dicht bij het voetbalveld te spannen. Ja dan kan er een grote lamp in de mast komen om het terrein te verlichten. Nu de veiligheid van de kinderen vind ik belangrijker. Dus heb ik aangegeven waar de paal moet komen en hoe de installatie moet worden aangelegd. Hij komt nu langs het pad bij de hoofdpoort waar geen spelende kinderen zijn.

Inmiddels proberen we vooral deze week weer een aantal regels, die op de dagopvang van toepassing zijn, weer opnieuw aan te scherpen. Het probleem is er vooral tijdens de maaltijden. Dus proberen we de maaltijden bij te wonen. Het aantal kinderen tijdens de maaltijden fluctueert behoorlijk, in de eerste week dat we hier waren telden we tijdens een warme maaltijd 198 kinderen, afgelopen maandag waren dat er 186, de warme maaltijd bestond uit rijst met een rode peper saus. Dinsdagmorgen bij het ontbijt waren er 162 kinderen, ze kregen een bord rijstepap. Er waren 113 kinderen voor de klassen 2 en 3 en 49 kinderen voor de jongste groep. Maar met de warme maaltijd waren er 136 kinderen van klas 2 en 3 en 58 kinderen van de jongste groep, dus totaal 194 kinderen. Door laksheid van ouders missen dus veel kinderen hun bord pap in de ochtend. De warme maaltijd betond uit banku met een soep van palmnoten.

Nadat alles ordelijk verliep ging ik weer naar ons terras terwijl Tiny hielp met het eten geven aan de kleintjes. Terwijl ik het terrein overzie zie ik plotseling uit een klas twee kinderen komen die een beetje met steentjes gingen gooien. Dus wanneer morgen de kinderen zitten te eten zal ik maar eens de klassen controleren of er geen kinderen zijn achtergebleven. Steeds opnieuw zijn er verrassingen. Vandaag, woensdag, waren er maar 142 kinderen waarvan 42 kleintjes bij het ontbijt. Na het ontbijt liep er een leidster continu naar de poort en bracht meer kinderen naar hun klas, deze kinderen missen dus hun bord pap en dat is jammer.

Eén gedachte over “KLAAR VOOR DE KINDEREN!

  • 22.02.2017 om 11:45
    Permalink

    Het ziet er geweldig mooi uit, en dan bedoel niet alleen de binnenkant maar zeker ook de buitenkant. Ik geloof ook zeker dat er andere regels gelden als jullie er niet zijn.
    Nog een heel fijne tijd en een hartelijke groet uit Woerden.

Reacties zijn gesloten.