JULIET!

56.1Twee grote glazen vol sinaasappelsap drinken we elke dag. Manden vol worden er telkens geplukt van onze 5 bomen. Juliet zorgt goed voor ons zoals ze ook goed zorgt voor de kinderen in het kindertehuis. Juliet is daar enkele jaren geleden gekomen om de maaltijden te verzorgen. De maaltijden moesten op een meer hygiënische wijze bereid worden, meer variatie en meer groente. Nu dat is haar prima gelukt, maar buiten dat, is zij zich steeds meer bezig gaan houden met de kinderen zelf. Vooral de meisjes heeft zij goed begeleid en voorlichting gegeven bij het opgroeien.

Bewust hebben wij haar deze periode verzocht om voor ons het huishouden te verzorgen. Na een week zei ze: oma ik heb nu al heel veel geleerd van u. Tiny is voortdurend bezig om haar nieuwe dingen te leren en ze wil ook alles leren en gaat het daarna uitproberen.

Na twee weken Ghana hebben we een gesprek gehouden met haar en haar man Kingsford die pastor is van een gemeente in Sunyani. Wij hebben voorgesteld dat zij de ouders zouden worden in het kindertehuis. Natuurlijk zou dit consequenties hebben zoals huisvesting enz. maar dat hebben we allemaal toegelicht. Kingsford zou natuurlijk gewoon zijn werk als pastor kunnen blijven doen. Na een week bedenktijd, hadden we een nieuw gesprek waarin ze lieten weten het niet te kunnen aannemen in verband met de drukke werkzaamheden en de vele af te leggen bezoeken van Kingsford en de betrokkenheid in de avonduren van Juliet bij dit werk.

Hierna hebben we pogingen gedaan om een echtpaar te vinden waarvan in elk geval er een Engels zou spreken, ook dat is niet gelukt. Een echtpaar waarmee we niet kunnen communiceren is ook geen oplossing, dat ondervinden we dagelijks bij huismoeder Mercy die overal ja op zegt maar niets begrijpt.

56.2Afgelopen maandag hebben we een uitvoerig gesprek gevoerd met Juliet en haar gevraagd of zij manager wil worden van het kindertehuis en ook de verantwoording op zich wil nemen van het gastenverblijf. Tot in detail hebben we doorgenomen wat we van haar zullen verlangen. Ook hoe we zullen communiceren enz. Verder moet zij en haar man gaan zoeken voor een geschikt echtpaar die liefde hebben voor de kinderen en deze goed kunnen begeleiden. Dit echtpaar hoeft geen Engels te spreken wanneer zij de manager zou zijn.

Gisteren liet ze me weten dat ze de functie graag wil vervullen. Juliet is dan van 8.00uur tot na de avondmaaltijd gedurende weekdagen aanwezig in het kindertehuis om de zaken aan te sturen.

56.3Intussen gaat ze nog door met in de bomen klimmen om sinaasappelen te plukken. Maar vandaag geeft ze al veel informatie over de gang van zaken en de problemen. Het blijkt dat de oudere jongens hun eigen gang gaan en niet naar Seth luisteren, ze verteld over de vele problemen die Seth hierdoor ondervind. Dus dat wordt vanmiddag een fors gesprek voor mij met de oudere jongens samen met Seth.

 

 

 

56.4Sinds deze week heeft Krister ook een vriendje, het is een kuikentje die Bobby is genoemd. Gisteren was Bente het kuikentje aan het wassen terwijl Krister toekeek. Ik denk dat Bobby het niet zo fijn vond.

 

56.5Bij alle drie de toegangspoorten is nu naam en logo aangebracht en staat er aangegeven tot welk deel de poort toegang geeft. De poort voor het kindertehuis mag alleen nog daarvoor gebruikt worden en niet meer voor de dagopvang. Voor de dagopvang moeten kinderen en begeleiders door de grote poort waar de dagregistratie van de kinderen plaatsvindt.

Nu Lucy de leiding heeft zien we dat het deze week heel goed gaat en iedereen door de grote poort in en uitgaat. Maar gisteren kwamen we tot de verrassende ontdekking dat er op de poort van het kindertehuis een groot hangslot zat en dat onze kinderen helemaal om moesten lopen. Dus Lucy ontboden dat dit niet de bedoeling is. Sorry Lucy,zeiden we, maar dit is niet de bedoeling, dagopvang en kindertehuis zijn twee aparte zaken. Het is jouw verantwoording dat niemand voor de dagopvang door die poort binnenkomt maar niet op die wijze. Wanneer onze kinderen tijdens de pauze bijvoorbeeld even naar het tehuis willen om iets te drinken dan kan het niet zo zijn dat ze helemaal om moeten lopen. Dus weg hangslot.