ADEPENA!

Ria, Herbert en de kinderen waren gisterenavond behoorlijk vermoeid na de trip naar Adepena en de indrukken die daar werden opgedaan.

Toch waren ze nog druk gisterenavond, want de woonkamer van het gastenverblijf moest opnieuw worden ingericht. Twee loodzware tafels van massief teakhout, elk 2.10 meter lang en 1,20 meter breed plus 3 van de 4 banken met dezelfde lengte als de tafels en een zitvlak van 45 cm breed waren er afgeleverd. Het nieuwe meubilair is prachtig en stevig en de vierde bank zal spoedig worden nageleverd die hadden ze laten vallen bij het laden. Het is een jongeman die net is begonnen, die de meubelen maakt. Omdat hij het zo goed heeft gedaan krijgt hij ook de opdracht voor de aanvulling van de dagopvang meubelen. Het zijn 65 schoolbankjes, 7 stoelen en 5 bureautjes, die nu dus ook van duurzaam teakhout worden. De stichting betaald dezelfde prijs n.l. € 2.540 als de vurenhouten bankjes aan de aannemer.

55.1De indrukken opgedaan in Adepena en omgeving hebben veel indrukken nagelaten en de bevolking heeft een plaatsje in de harten van Ria, Herbert en de kinderen veroverd. Ook de natuur is daar prachtig en wanneer binnenkort alles groen zal zijn en de bloemen tevoorschijn gaan komen, wordt het nog mooier. Dat is waarom er nog steeds mensen wonen ondanks het gebrek aan schoon water. Deze mensen willen van de natuur genieten zeggen ze zelf en daarom branden ze ook geen gronden af en houden zo de lucht zuiver.

55.2

55.3

 

 

In het dorp geeft Herbert een demonstratie hoe ze met houtskool water kunnen zuiveren. Uitvoerig demonstreert Herbert de procedure en er is veel belangstelling voor.

 

55.4

 

Vervolgens worden meegenomen medicijnen toegelicht en verteld Herbert waarvoor en hoe ze moeten worden gebruikt.

 

55.5

 

De mensen en de omstandigheden maken grote indruk op Ria en zij neemt alles goed in zich op en observeert de omstandigheden en leefwijze.

 

55.6

 

 

 

Ria deelt aan de moeders met kleine kinderen dekentjes uit.

 

 

 

55.7Er wordt de tijd genomen om rond te kijken, ook voor de kinderen was dit een leerzaam bezoek die veel indruk heeft gemaakt.

 

Gisterenmiddag is Joseph even thuisgekomen om oma en opa te begroeten. Voor de zondag reist hij weer terug want voorlopig heeft hij nog geen vakantie. Hij is pas halverwege het 2de semester dus halverwege april is er weer een vakantie. Hij had nu enkele dagen de mogelijkheid om weg te gaan want ook zijn school is druk met het trainen voor de parade op Onafhankelijkheidsdag. Joseph verteld dat ook Clement deze week even thuis zal komen. Joseph was onder de indruk van de wijzigingen die er hadden plaatsgevonden in de 6 weken dat hij naar kostschool was geweest.

Vandaag was Joseph al weer druk bezig op de dagopvang. Vanmorgen leidde hij de weekdienst en dat deed hij prima. Het is te hopen dat hij dit jaar de Senior High School kan afsluiten en in Winneba kan gaan studeren. Lucy is aangesteld als de nieuwe manager van het geheel van de dagopvang inclusief gehandicapten, keuken en het buiten terrein. Wanneer Joseph zijn studie zal hebben afgerond, en dat duurt nog wel 5 jaar, zal hij D.V. de opvolger van Lucy worden. Dit hebben we al met haar besproken, maar de kans is groot dat Lucy eerder zal trouwen en dan zal verhuizen.