HULPGOEDEREN!

HULPGOEDEREN!

Vorig jaar heeft “Pultrum International” aan de stichting aangeboden alle kosten voor een container transport op zich te nemen van hulpgoederen. In de afgelopen maanden zijn er heel veel goederen van diverse kanten geschonken. Het aantal verpakkingen bedroeg 258 stuks, hierbij moet u denken aan grote dozen vol kleding, maar ook aan tafels, stoelen maar ook 44 dozen met medische artikelen, 43 dozen met kantoor benodigdheden met o.a. printers, kopieermachines, computers en verder gereedschappen voor de landbouwschool en natuurlijk speelgoed, puzzels, ballen enz. voor de dagopvang.

Al deze goederen heeft Pultrum, de firma uit Rijssen, verpakt in een 20 voet container ( zie foto) en daarna is het op transport gegaan naar de haven.

Per container schip, de Adelheid-S, is het vervolgens richting Tema de haven van Ghana gegaan.

Maandagmiddag om ca. 15.00 uur is het schip afgemeerd aan de loskade, waar het volgens opgave dinsdag moet zijn gelost. Inmiddels had Solo alles geregeld voor het inklaren, zodat uiterlijk vrijdag het landtransport naar Nsoatre kon plaatsvinden.

Het was de bedoeling dat Solo donderdag naar Accra zou vertrekken, hier is vrijdagmorgen de afspraak met de minister van Arbeid, en daarna zou het transport plaats vinden.

Dinsdag is Solo druk aan het telefoneren geweest en zoals in Ghana verwacht kan worden zijn er toch een aantal vooral financiële obstakels die geslecht moeten worden. Daarom is besloten dat, in overleg met Johan, Solo vannacht (dinsdagnacht) nog afreist naar Accra om e.e.a. proberen vlot te trekken. Johan zal vandaag ook terugreizen naar Accra, vanaf Tamale zal hij met het vliegtuig gaan anders zou de reis twee dagen duren. Donderdag zijn ze dan samen in Accra om zaken te bespreken.

We hopen dat zonder al te veel financiële consequenties het transport naar Nsoatre begin volgende week kan plaatsvinden. Bekeken is al hoe gelost kan worden en waar de container geplaatst kan worden. Het is de bedoeling om in één dag de container te lossen zodat hij mee terug kan met dezelfde vrachtwagen. De goederen zullen worden opgeslagen in de nu lege oude eetzaal. Vanuit deze opslag zal de distributie plaatsvinden. Medisch zaken via het hoofd van de Gezondheidsdienst van Sunyani West, welke zal zorgen voor de verdeling naar het ziekenhuisje in Nsoatre en de drie klinieken gebouwd door de stichting. De gereedschappen voor de landbouwschool is het meest eenvoudige. De kleding enz. zal eerst gesorteerd moeten worden en de verdeling van de kantoorspullen zal in overleg met Nederland moeten plaatsvinden.

Het is vandaag ‘Biddag’ en we bidden dan ook dat Solo en Johan veilig in Accra mogen aankomen en dat zowel problemen rondom de hulpgoederen alsook het gesprek met de minister een positieve afloop mogen hebben. Wij hopen te luisteren naar twee preken door ds. W. A. Zondag vanuit het boek Jozua: Jozua 7 : 6-9 ‘Pleitend bidden’ en Jozua 8 : 30 -35 ‘Biddag op de Ebal’.