GROEN!

Hoewel het nog steeds erg droog en warm is, zie je toch al resultaat van de enkele regenbui die er is gevallen. Langzaam wordt het weer wat groen. Op de foto van ons huis die we gisteren maakten is dat alweer te zien.

Gisteren, 6 maart, was het dus feest in Ghana, de ‘Onafhankelijkheidsdag’ werd weer gevierd met de gebruikelijke parade. Opnieuw was dit op het grote veld pal achter ons huis. In de morgen konden we dus flink genieten van de muziek. Deze maal zijn Tiny en ik niet naar de parade gegaan. De Presby-Dutch scholen liepen dit jaar niet mee en we hadden geen zin om uren daar onder een tentdoek te zitten.

Dus we zijn lekker thuis gebleven. Tiny is eerst kleding gaan vermaken van de meisjes, daarna is Mercy gekomen om te handwerken. Ze is gezellig blijven lunchen, er was nog kippensoep van zondag en met geroosterd brood hadden we een prima maaltijd.

 

We eten veel fruit: watermeloen, mango’s, bananen. Sinaasappelsap drinken we elke dag, twee grote kannen vol, die Naomi uitperst. Naomi plukt boom voor boom en moet nu gaan klimmen om deze boom leeg te plukken. Maar er is nog voldoende.

Elke dag plukt ze een hele bak vol, de bak op de foto is al half leeg en dan maar persen. Gelukkig hebben we een elektrische pers.

 

 

 

Ook aan bananen hebben we geen gebrek zoals Tiny op de foto laat zien. We doen ze dikwijls op brood tijdens het ontbijt. Dus samen met de zon krijgen we voldoende vitamine.

Tiny is ’s middags in het kindertehuis met de meisjes gaan handwerken. Ze leert ze om op een rond ding een sjaal te haken. Mercy heeft ’s ochtends al een flink stuk gedaan. Mercy is de creatiefste van alle meiden en dat vindt Tiny wel erg fijn, omdat zij ons sponsor kind is en Tiny ook nogal creatief is.