HET BEGIN!

De eerste stap is genomen, het begin van een reeks veranderingen, nodig om tot een goede opvang van gehandicapte kinderen te komen. De ruimte van de tijdelijke opvang is vandaag leeg gehaald en schoongemaakt zodat er geschilderd kan worden.

52.1

Gisterenavond is begonnen met het kappen van de bomen van het terrein waar een nieuwe eetzaal en klas 1 van de dagopvang moet worden gebouwd. Het gebouw waar nu klas 1 in is ondergebracht komt dan beschikbaar voor de opvang van gehandicapte kinderen. En de nieuwe eetzaal geeft de mogelijkheid dat het gebouw waar de oude eetzaal in is ondergebracht helemaal beschikbaar komt als ‘Childrens Home’ ofwel kindertehuis. De 1e foto geeft het terrein met de bomen weer, waar het nieuwe gebouw moet komen.

52.2

52.3Het was een heel lawaai gisterenavond toen begonnen werd met het bomen rooien. Van gehoorbeschermers en veiligheidsvoorzieningen weet men hier niet dat het bestaat. Een kapvergunning zou men helemaal belachelijk vinden. Het zijn flinke bomen die gekapt moesten worden en natuurlijk ging het een keer mis. Het dak van een klas van de dagopvang is beschadigd. Maar vandaag is men al aan het repareren en is de rest van de bomen gerooid.

52.4De jongens hebben de gehandicapten ruimte leeggehaald en vervolgens schoongemaakt. Tiny heeft de gordijnen gewassen, maar die komen er niet meer voor. De twee hulpen voor de kinderen hebben de neiging alles dicht te doen en in het halfduister te zitten met de kinderen. Dat moet veranderen, er moet licht en lucht binnengelaten worden en de kinderen moeten ook af en toe naar buiten. Het is goed te merken dat men gehandicapte kinderen probeert weg te stoppen. We hopen dat er meer stagiaires zullen komen om de gehandicapte kinderen te begeleiden. Wanneer het nieuwe onderkomen voor deze kinderen gereed is kunnen we gaan uitzien naar een professionele kracht en kunnen er ook meer kinderen worden opgenomen.

52.5

52.6Ook de meiden hadden een taak. De kast met speelgoed uit het kindertehuis is naar buiten gebracht en leeggehaald. Helaas hebben ze de kast om laten vallen waardoor er een poot en de deur is afgebroken. Daarna hebben ze al het speelgoed in zeepsop gewassen en ook alle knuffels hebben een bad gehad. Hierna hebben Tiny en Ria al het speelgoed nagekeken. Speelgoed voor kleine kinderen gaat naar de ruimte voor de gehandicapte kinderen. Kapot speelgoed gaat allemaal weg, een vuilniszak vol. Het nog te gebruiken speelgoed moet in doorzichtige plastic dozen weer in de kast komen te staan.

52.7