HEFTIG

Ja, het was deze zaterdagmorgen even heftig op het terrein van de stichting. Plotseling kwam er een jonge vrouw het terrein oprennen greep een sterke man, die ik had ingehuurd voor wat sloopwerkzaamheden, bij de pols en zocht bij hem bescherming. Direct daar achteraan nog een jonge vrouw het terrein op. Daarna een groep schreeuwende mensen en…de politie. Georgina en Seth waren er direct bij. Tiny zegt ga er maar even naar toe. Dus politie een handje gegeven want hij zei heel nadrukkelijk dat hij politie was, nu dat stond ook duidelijk op zijn blauwe uniform. Ik vertelde hem dat het prima was maar dat hij op privé terrein was en ik geen vreemden op het terrein wilde. Nu hij heeft de groep netjes meegenomen en zou het verder op het bureau afhandelen.

Het bleek dat de jonge vrouwen iets op hun geweten hadden en bescherming zochten op ons terrein en dachten daar veilig te zijn. De bouwvakker die ik had ingehuurd voor het slopen van de oude muur om het terrein, vertelde me echter dat het te maken had met een familie aangelegenheid.

IMG_0158

Sinds 8 uur vanmorgen zitten we weer eens zonder stroom. Ook gisteren hebben we regelmatig een uurtje zonder gezeten.

In Ghana kun je eigenlijk niets goed plannen de omstandigheden kunnen snel veranderen. Solo ging gisterenmorgen meubels enz. ophalen in Sunyani, die we hadden uitgezocht voor het gastenverblijf. In Sunyani regelde hij een vrachtauto die er op het oog redelijk uitzag. Op weg naar Nsoatre kwam men 4 maal met pech te staan en ze deden er bijna 4 uur over om de 20 km af te leggen.

Vanmorgen hebben we vernomen dat Catrien en Geertrude gisterenavond goed zijn aangekomen. Aan het eind van de volgende week hopen ze zich bij Nadine en Bertine te voegen. Het gastenverblijf is ingericht dus ze kunnen komen.

Deze morgen is er hard gewerkt door de weeskinderen. De jongens zijn met Seth een pad naar de poort aan het aanleggen van brokken steen. Daarover komt gravel, we laten Solo vrachtwagens met gravel kopen en eventueel tuingrond voor de tuinaanleg. We doen dat dikwijls wanneer we hier zijn, we doen dat privé omdat we het aan laten leggen op onze aanwijzingen leuk werk vinden. Zelf hebben ze daar geen inzicht in en zijn ze steeds verbaasd wanneer ze het resultaat zien. We hebben daarom ook privé deze sterke man ingehuurd om het zware werk te doen.

De meisjes hebben vanmorgen het terrein aangeveegd dus alles ziet er weer netjes uit. Een paar grote flessen cola laten halen en iedereen is weer blij.

Eén gedachte over “HEFTIG

  • 18.02.2013 om 23:49
    Permalink

    Willen jullie eens wat foto’s van het gastenverblijf (binnen) hier plaatsen of naar ons mailen? Ben benieuwd hoe het nu is met meubels.

Reacties zijn gesloten.