HANEN!

64.1Gisteren kwamen we dus uit Adepena terug met een haan. Wat gaan we daar nu weer mee doen? De haan uit Aduonya hadden we aan Juliet en Naomi gegeven, maar nu wilde we zelf ook wel eens een lokale haan proeven in plaats van de diepvries uit Dubai of Nederland. We besloten om zaterdag weer een BBQ te organiseren want er lopen op het terrein ook nogal wat hanen rond. We houden dan zaterdag ook de verjaardag van Sara, die de daaropvolgende week vrijdag jarig hoopt te zijn. Ook de kinderen van het kindertehuis vonden het een geweldig idee. Maar dan moesten zij na het avondeten er nog vier hanen bijvangen.

64.2Nu dat was niet tegen dovemansoren gezegd. Direct na het avondeten was het een spektakel onder aanvoering van Seth. Over het hele terrein werd er op hanen gejaagd, maar steeds wanneer er weer een in het nauw kwam was het vlugge Stephen die hem te pakken kreeg. Onder grote belangstelling van Bente werden de vier door Stephen en Benjamin een kopje kleiner gemaakt. Toen was ook nummer vijf de haan uit Adepena aan de beurt. Na het schoonmaken zijn er dus vijf hanen in de vrieskist beland. Zaterdag worden ze door Juliet goed schoongemaakt en gekookt, in stukken gesneden en daarna gebraden en als laatste nog even op de BBQ. In Ghana koken we alle kip eerst om geen risico te nemen. Als rijst nemen we voor om jollof rijst klaar te laten maken.

64.3Tijdens de hele vangst en afmaak periode van de hanen houdt Krister zijn grote vriend Bobby goed vast. Het is verbazingwekkend om te zien hoe mak de kip Bobby is geworden. Hij blijft in de buurt van Krister en Bente en soms zit hij boven op de rug van Max de geit.

Gisterenavond betrok de lucht en er was veel lawaai van wild heen en weer vliegende vogels. Het zag er naar uit dat we een flinke regenbui zouden krijgen. Sinds 1 maart had het niet meer geregend en het was al dagen erg warm. We hoopten allemaal op regen maar het mocht niet zo zijn. Solo kwam later die avond uit Sunyani en vertelde dat het flink had geregend maar dicht voor Nsoatre was de weg droog. Dus helaas we moeten nog wachten. We kunnen dus nog niet spreken van het begin van het regenseizoen.

64.4