EEN VREUGDEVOL WEERZIEN!

 

Donderdag 16 oktober 2014

Gideon was keurig op tijd en zo konden we om vijf voor negen beginnen aan onze reis naar Nsoatre. Precies vier uur later reden we Kumasi binnen. Hoewel de nog steeds stukken hoofdweg aangelegd moeten worden is er toch veel verbeterd. 18 Jaar terug deden we er nog ongeveer 10 uur over. De vraag is of de weg verder wordt afgemaakt want sinds de nieuwe regering is geïnstalleerd is er sinds begin 2013 niets meer gebeurd. De aannemer werd niet meer betaald en heeft het werk gestopt. Het is treurig zoals de president en zijn regering zich profileren. Wel een sterke economische groei maar alleen een kleine groep profiteert er van.

Een half uur later waren we door Kumasi en reden we de Sunyani road op en nog twee uur later waren we naar 6,5 uur in Nsoatre.

Hier werden we verwelkomt door alle kinderen, Benjamin zagen we voor het eerst, en verder Lucy, Juliet en Mercy. Seth was naar Sunyani maar zou voor de Bijbelstudie terug zijn.

Al onze bagage werd naar binnen gesjouwd. En toen begon de klus van het uitpakken. Vooral Tiny met de hulp van Lucy waren er druk mee.

Gideon had een Vodafone stick voor ons en installeerde die op Tiny’s laptop. Lucy keek nieuwsgierig mee over zijn schouder.

IMG_2760

Toen kwam Solo heerlijk eten brengen: rijst met groenten, ei en stukjes kip erdoorheen met de gebruikelijk hete (gekruide) saus erbij, flinke stukken gebraden kip en een heerlijke frisse bak sla met komkommer en stukjes wortel.

Maar eerst moest de inrichting van de kasten op orde zijn van Tiny en moest alles uit de kasten eerst afgewassen worden door Lucy. Maar toen hebben we heerlijk gegeten samen met Lucy en Gideon.

Om zeven uur hebben we de avondsluiting met de Bijbelstudie bijgewoond. Deze avond was de geschiedenis van Kaïn en Abel aan de beurt. De kinderbijbels zijn helemaal stuk gelezen maar helaas heb ik geen nieuwen meer.

Hierna zijn Gideon en Solo nog tot tien uur bij ons geweest en hebben we chocolade melk gedronken en bijgepraat.

Gideon vertrekt morgenochtend om 7 uur weer, dus hebben we afscheid genomen, geld gegeven om de auto met diesel bij te vullen. De prijzen stijgen bij ieder bezoek. Heen en terug Accra – Nsoatre ben je 400 cedis kwijt aan diesel en dat is op dit moment precies 100 euro. Voor ons valt het wel mee, maar het is hier in Nsoatre voor de meesten 3 maanden salaris.