EEN RUSTIGE START!

Dinsdag 14 oktober 2014

Wanneer alles zo goed mag verlopen als deze eerste dag dan wordt het een gezegende reis.

Om 12.15 uur bracht buurman Jaap ons naar Schiphol en dat ging sneller dan gepland.

Het inchecken ging ook snel en zo zaten we voor 13.30uur al aan een boterham met een groot glas heerlijke bosvruchten sap. We wandelden naar de gate en daar konden we al direct door de veiligheidscontrole de wachtruimte in. Het was maar goed dat we zo vroeg waren want binnen zat het al vol. Gelukkig vonden we nog een plaatsje anders hadden we net als vele anderen moeten staan wachten. Precies op schema vertrokken we en voor schema kwamen we aan. Het was maar 6 uur en 10 minuten vliegen.

IMG_2435

De aankomst was veranderd. Eerst wordt er van alle passagiers een foto gemaakt waarbij de bril moet worden afgezet. Dan is er een gezondheidscontrole. Er stond een man in een wit jasje en een vrouw geheel in Ebola beschermende kleding. De man voor ons zat met allerlei papieren, paspoort en vragen, maar ik dacht ik pak de gele vaccinatie boekjes en dat werkte, even zwaaien met de boekjes en je kunt gewoon doorlopen.

Alles is nu keurig geregeld bij de paspoortcontrole via een hele kronkel tussen een afzetting kom je keurig één voor één aan de beurt. Wij gaan altijd samen dus dat is geen probleem. Hij nam mijn paspoort tikte in de computer en stempelde. Maar bij Tiny ging het mis, de computer kon zich haar niet herinneren. Dus eerst een hele tijd blijven proberen op de computer: niks. Toen maar een foto gemaakt: niks. Toen vingerafdrukken: niks. Toen een duim afdruk: niks. Toen opnieuw vingers, duim enz. Officier kwam kijken want het duurde maar. Ik zei we reizen altijd samen, hoe is dit mogelijk? Weer een tijdje op de computer: niets. Toen maar gewoon een stempel in het paspoort, ik keek de officier aan die lachte ook maar en haalde zijn schouders op.

De bagage kwam na een tijdje wachten allemaal gelijktijdig aan. De douane controle op de bagage is kennelijk afgeschaft want ze controleren er alleen op dat het jouw bagage is.

Gideon stond buiten te wachten, 10 minuten rijden naar het hotel, inchecken even napraten met Gideon nadat hij een dankgebed had gedaan. Om 24.00 uur, 22.00 uur in Ghana gingen we naar bed en hebben heerlijk geslapen.

Eén gedachte over “EEN RUSTIGE START!

 • 15.10.2014 om 19:57
  Permalink

  Dag,

  Wat fijn om te lezen dat jullie veilig en goed aan zijn gekomen!
  Wij zijn druk met de laatste voorbereidingen en we hopen jullie volgende week te zien.

  Groetjes,
  Hannie, Henrieke, Jacolien en Arianne

Reacties zijn gesloten.